Minke vangt een visje.
Minke vangt een visje. Foto: J

Activiteiten voor jeugdleden HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Omdat in de wintermaanden het vissen bij de meeste vissers op een laag pitje staat. Heeft HSV De Kleine Voorn een activiteit bedacht die er op gericht is, jullie voor te bereiden op het nieuwe hengelsport seizoen.

Wij gaan een aantal middagen organiseren waarin we jullie gaan helpen om je visspullen op orde te krijgen en te zorgen dat je aan de waterkant je zelf kan redden als er iets mis gaat. Voor de jeugdleden die al eerder vislessen van onze vereniging hebben bezocht een mooie gelegenheid om de eerder opgedane kennis te toetsen. Wij bieden deze vaardigheden ook bij de vislessen aan de waterkant aan, maar het blijkt dat de behoefte om zo snel mogelijk te gaan vissen groter is dan het leren maken van tuigjes en het knopen van haken. Wij gaan deze lessen geven op de woensdagmiddagen 23 februari, 2 en 9 maart 2022. De lessen beginnen om 15.00 uur en duren tot 17.00 uur en worden gehouden in het wijkgebouw Ut Praotuis, Achter de Molen 17 in Etten-Leur. Wij hebben daar een ruimte gehuurd waar wij met een groep vrijwilligers jullie met alle plezier het één en ander willen bijbrengen. Als je wilt kun je jouw eigen visspullen meenemen om ons te laten zien waar je mee vist, het hoeft niet, er is voldoende oefenmateriaal aanwezig. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen komen er mogelijk meer dagen om te oefenen. Dit maken wij later bekend.

Wij nodigen jullie als jeugdlid uit, maar heb je een broertje of zusje, vriend of vriendin die je ook enthousiast wilt maken voor deze uurtjes laat het ons weten door jezelf met hem of haar op te geven. Dit kan door een mail te sturen naar: dekleinevoorn@online.nl Indien er ouders zijn die dit ook interessant vinden mogen zij zich ook opgeven. Zolang wij ons aan de eventuele dan nog geldende coronaregels kunnen houden is iedereen welkom.

Gratis jeugdvergunning

Voor de jeugdige vissers uit Etten-Leur en omstreken meld ik wellicht ten overvloede dat wij vanaf dit jaar geen jeugdwijkvergunningen meer uitgeven. Deze vergunning is vervangen door de gratis jeugdvergunning. Ben je niet ouder dan 14 jaar (peildatum 1 januari) en vis je nooit met meer dan één hengel? Dan kun je op onze website www.dekleinevoorn.nl en niet meer bij een verkooppunt een GRATIS jeugdvergunning van onze vereniging aanvragen, uitprinten en binnen 10 minuten kun je aan de waterkant zitten! Voorwaarden voor de gratis jeugdvergunning:

• Je mag vissen met 1 hengel

• Je mag (alleen) vissen op alle wateren waarvan HSV De Kleine Voorn het visrecht huurt.

• Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.

• De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet

• Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten.

Het viswater

De viswateren waar je mag vissen vind je op onze verenigingswebsite www.dekleinevoorn.nl onder de button “Viswater”. Ook kun je op de homepage de Verenigingslijst van Viswateren downloaden, het z.g. witte boekje. Hierin zijn alle viswateren van onze vereniging vermeld.