Kees Naalden (links), meteen weer duidelijk aanwezig.
Kees Naalden (links), meteen weer duidelijk aanwezig. Foto: Rein Nuiten

BC ‘t Palet (bijna) weer op volle sterkte

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Nu alle beperkingen vanwege COVID-19 niet meer nodig zijn, kunnen de beugelaars van BC ’t Palet vol overgave hun geweldig mooie spel hervatten.

Natuurlijk nog wel een beetje beperkt door de (dikke) winterkleding of de laagstaande zon. Regelmatig leidt dat tot een onverwachte afzwaaier met soms punten voor de tegenpartij in plaats van voor het eigen team. Het is dan een (schrale) troost dat het ook de gevorderden en zelfs de kampioenen van 2021 overkomt.

Techniek

Tijdens het spel wordt er voldoende aandacht besteed aan de techniek van de “minder ervaren” beugelaars. Het lijkt namelijk vrij eenvoudig om de bol op de juiste plaats door de beugel te spelen, maar niets is minder waar. En dan heb je ook nog allerlei spelregels die vooral aangeven wat je NIET mag. Als het wat verder is gaan een aantal waarschijnlijk nog wat extra trainen. Vooral het correct tegen de bol plaatsen van de schep is van belang voor de gewenste richting. Het aanspelen van een andere bol lijkt een beetje op biljarten, maar dan wel met bollen van ca. 4 kg per stuk!

Resultaten

De resultaten van januari plus februari 2022 zijn tot nu toe veelbelovend. Het is genieten als de laatst bijgekomen beugelaars tot het laatst toe meedoen voor de winst. Dat het ook wel eens faliekant verkeerd uitpakt, laat de pret niet drukken. Momenteel staan Tonny Geldtmeijer, Rein Nuiten en Piet Verhoeven aan kop. Op de voet gevolgd door Ries Jaspers en Martien de Jong met exact een gelijk gemiddelde. Jan van der Wal, Piet Aerts, Mart van den Enden en Hendrik van Beurden hebben nog steeds de aansluiting behouden. Piet Vermunt, Chantal Schrauwen en Kees Naalden, hebben nog weinig partijen gespeeld, waardoor ze even wat achterop zijn geraakt. Hugo Noback zal spoedig van zich laten horen. Gonnie van der Wal wensen we een voorspoedig herstel, zodat we snel 2 dames “op de baan” zullen treffen.