Elke en Bloem
Elke en Bloem Foto: Krijn ten Hove

Elke en Bloem vieren carnaval op de Markt: ‘Gewoon lekker met de massa mee!’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

“Gewoon lekker met de massa mee”, dat zeggen Elke en Bloem, respectievelijk 15 en 16, op het feest op de Markt. Voor hun is dit het eerste grote carnaval was ze zelf naar toe gaan. 

“Natuurlijk gingen we vroeger naar het Cola-bal dit is toch anders. Nu kom je andere mensen tegen die je vroeger niet zag. En het is gewoon leuk om met anderen in gesprek te komen. Als je gewoon weggaat blijven de contacten beperkt tot je eigen groepje, met Carnaval spreek je gewoon iedereen”, zegt Elke.

Iedereen is blij
“Maar ook de muziek, de gezelligheid, mee gaan met de rest, iedereen is blij”, vult Bloem dan aan. “Al vanaf vrijdagavond zijn we met een groep vriendinnen op pad. Iedere avond zijn we weggeweest en komt één van onze ouders ons later ophalen. Het is super leuk en hebben veel lol met elkaar.”

Mooie sfeer
Voordat ze weer opgaan in de menigte geven ze aan dat het mooi zou zijn als het elk weekend zo’n sfeer zou zijn. “Het blijft leuk hoe iedereen elkaar aanspreekt en met elkaar in gesprek gaat. Je merkt dat iedereen weer blij is dat ze weer wegkunnen, feest kunnen vieren”, aldus Elke om vervolgens weer snel te gaan feesten in de menigte op de Markt.