v.l.n.r. Vincent Hendriks, wethouder de Weert, Lambert van Nistelrooij, bestuursleden Woonkompas Leonore Eijkenboom, Antoon Verkooijen en Gerard Jansbergen.
v.l.n.r. Vincent Hendriks, wethouder de Weert, Lambert van Nistelrooij, bestuursleden Woonkompas Leonore Eijkenboom, Antoon Verkooijen en Gerard Jansbergen.

Stichting Woonkompas: € 3.120,- van Fonds Cohesie

ETTEN-LEUR - Stichting Woonkompas in Etten-Leur heeft onlangs een financiële bijdrage van €3.120,- ontvangen van goededoelenfonds Cohesie. De cheque werd overhandigd door Lambert van Nistelrooij, lid van het comité van aanbeveling. De bijdrage wordt gebruikt om een belevingstuin met prikkelarm terras in te richten bij hun nieuwe wooncomplex. Het maatschappelijk fonds van Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Oss ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’. Zo helpt de bouwgroep de projecten verder.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2021 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard.
Naast Stichting Woonkompas werd Woongroep Uniek uit Uden genomineerd. Zij ontvingen een bedrag van € 4.600,-.


Samen genieten in de belevingstuin

Stichting Woonkompas is bezig met de bouw van een wooncomplex, bestemd voor 13 jongvolwassenen met een beperking in het autistisch spectrum.
De jongeren hebben behoefte aan structuur en een prikkelarme omgeving, maar ook socialisering is belangrijk. De stichting wil bij het complex graag een belevingstuin inrichten voor de jongeren, waar milde prikkels ontstaan in de vorm van bijvoorbeeld geur, geluid of aanraking.
Daarbij zouden ze ook graag een groot prikkelarm terras realiseren. Met hulp van vrijwilligers worden de jongeren betrokken in het tuinonderhoud en gestimuleerd om te bewegen en zich te begeven onder de mensen.


Wonen geweldig maken
Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De bouwer en ontwikkelaar uit Oss is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar
www.fonds-cohesie.nl.[n]