ETTEN-LEUR - Z&PC DIO, Zwem & Polo Club Door Inspanning Ontspanning, heeft op zondag 13 maart de 4de competitiewedstrijd gezwommen. Deze wedstrijd werd thuis, in zwembad de Banakker gezwommen.

Wedstrijdorganisator Iny Post berichtte na de wedstrijd dat ze een ontspannen wedstrijd heeft ervaren. De dank ging uit naar alle vrijwilligers langs het bad, maar natuurlijk ook naar de organisatie. In opnieuw een raar seizoen stonden de zwemmers aan de start van deze 4de competitiewedstrijd. Voor de zwemmers van hoofdtrainer Richard Rens dus weer op zoek naar nieuwe motivatie en een start om wedstrijdritme op te gaan bouwen.

Als eerste mochten de dames senioren aan de startblokken verschijnen voor de 100m rugcrawl. Aniek Resink, terug van weggeweest en kersverse moeder, wist in een hele mooie tijd de winst binnen te slepen. De 2de plaats was voor Marlijn Hendriksen, die ook een goede tijd op de klokken wist te zetten. Susanne van der Linden en Ramona Noordermeer zwommen een solide race, opvallend was Iris van Haperen die haar persoonlijk record (PR) met bijna 8 seconden wist aan te scherpen. Dynke van Sliedregt wist ook een halve seconde van haar PR af te snoepen en Eline Mol bleef er net iets boven. Bij de heren senioren stond Timo Musters er alleen voor voor DIO, maar daar trok hij zich niets van aan en verbeterde zijn PR waardoor hij een zilveren medaille omgehangen kreeg.

Jongere zwemmers

Vervolgens was het de buurt aan de jongere zwemmers, Els Vervaart zwom 100m schoolslag. Haar trainingsuren bij de wedstrijdgroep worpen zijn vruchten af, ze zwom een PR van 8 seconden en behaalde daarmee de 1ste plaats. Timmy Ta mocht ook op de 100m schoolslag starten en werd hier 2de. Amin Berqi had even wat moeite met zijn start, maar dat belemmerde hem niet om op de 50m vrije slag een PR te zwemmen van 6 seconden en daarmee 2de te worden. Lotte Blanken zette de trend van PR's voort en zwom een PR op de 100m vlinderslag, met 9 seconden sneller dan haar snelste tijd werd ze 1ste.

Dames senioren

Na de pauze was het weer de beurt aan de dames senioren, deze keer zwommen ze 50m vlinderslag. Marlijn zette haar sprintkanon aan en tikte als 1ste aan, gevolgd door Jolanda Post en Susanne. Een vol podium met DIO dames. Eline verbeterde knap haar PR met 1,5 seconden en ook voor Dynke kwam er weer een PR op de klokken. Timo herhaalde zijn kunstje van eerder die middag, maar nu op de 50m vlinderslag en werd opnieuw 2de en zwom opnieuw een PR. Els mocht aan het startblok verschijnen voor de 50m rugcrawl, ze belandde net naast het podium (4de) maar wist wel knap haar PR met 2 seconden te verbeteren. Timmy verbeterde zijn tijd op de 50m rugcrawl en kreeg hiervoor een zilveren medaille omgehangen. Lotte zwom op de 100m wisselslag de grootste tijdsverbetering van de dag voor DIO, met maar liefst een PR van 10 seconden werd ze knap 1ste. Als afsluiter werd de 4x100m vrije slag estafette gezwommen door de dames, het eerste team van DIO bestond uit Jolanda, Ramona, Susanne en Marlijn. Ze kwamen niet in de buurt van hun inschrijftijd, maar wisten wel met ruime voorsprong te winnen. Het tweede team van DIO deed hun naam eer aan, ze werden knap 2de. Lotte startte gevolgd door Iris, Aniek en Els.

De trainers en coaches kunnen terugblikken op een succesvolle wedstrijd voor de DIO zwemmers, mooie PR's en plaatsingen.