REL U12 speler Luc Huijsmans met rugbybal.
REL U12 speler Luc Huijsmans met rugbybal. Foto: Rugbyclub Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zaterdag 19 maart spelen de jeugd teams U14 en U16 van Rugbyclub Etten-Leur hun wedstrijden op Sportpark de Streek. REL U14-team speelt om 11:00uur waarna om 12:00uur het U16-team hun wedstrijd speelt.


Zondag 20 maart om 14.30 uur spelen de heren van Rugbyclub Etten-Leur (REL) hun wedstrijd weer thuis na een lange tijd.De laatste thuis wedstrijd is alweer 5 weken geleden. Zondag 20 maart spelen de heren van Rugbyclub Etten-Leur (REL) hun wedstrijd weer thuis na een lange tijd.

De laatste thuis wedstrijd is alweer 5 weken geleden. 

Veel supporters verlangen weer naar het kijken naar een mooie pot rugby en het sociaal praatje langs de lijn met een biertje (of frisdrankje) in de hand.

Voor de thuiswedstrijd organiseert REL een 'Rugby open dag'. 

REL zoekt sporters voor “De” teamsport waar iedere persoon groot of klein, behendig of minder behendig, sterk of minder sterk een positie en waarde heeft in een team.

Rugby staat voor Kameraadschap, Discipline en Respect.

“De jeugd heeft de toekomst” is het motto van deze open dag en is bedoeld voor jongens en meisjes van 5 tot 18 jaar. De open dag is gratis en voor de ouders/ verzorgers is er koffie en/of thee. 

Planning

12:15 uur inloop en aanmelden; 12:30 uur start introductie training; 14:15 uur afsluiting met een hapje en drankje; 14:30 uur kijken naar rugbywedstrijd heren 1.

Wil je meer info, mail naar jeugd@rugbyclubettenleur.nl

Wedstrijd REL U12 in Rotterdam

Het mini's/ U12-team speelden in Rotterdam met een klein toernooi hun wedstrijden en troffen daar teams waar ze niet vaak tegen spelen. Ontvangst was allerhartelijkst en in de 1e wedstrijd tegen R’damse RC 2 lieten de REL jongens prachtig spel zien. Er werd goed overgespeeld, goed gekeken en met overtuiging getackled. Het was een superfanatieke partij die redelijk gelijk opging en uiteindelijk werd gewonnen met 5-3.

De 2e wedstrijd tegen RC Delft ging REL er ook vol in en werd er opnieuw prima gespeeld! Er was achteraf wel wat frustratie over wat beslissingen van de scheidsrechter, waarover het gevoel was dat het niet helemaal fair was, maar zoals in rugby geld “de scheids heeft altijd gelijk”. De wedstrijd werd verloren met 3-1.

De 3e en laatste wedstrijd was tegen Haagse RC 1. De vermoeidheid en de teleurstelling van de vorige wedstrijd speelde nog mee en het rugby spel ging nu iets moeizamer. De tegenstander was ook sterk en het lukte REL niet meer om zelf tot scoren te komen. REL bood wel goed tegenstand en lieten ze zien dat de spelers de afgelopen weken veel te hebben geleerd. Het was een mooie dag!!

Uitslagen

REL (U14)-RC Tilburg; 56 - 15

RC Delft-REL heren 1; 19 - 20

Programma

Zaterdag 19 maart

Turven (U8) en Benjamins (U10) vrij

Mini’s (U12) wedstrijden van 09:30-12:30 Breda

Cubs (U14)-Oemoemenoe/ RC Dordrecht 11:00u Etten-Leur

Junioren (U16)-Maastrichtse RC start 12:00u Etten-Leur

Colts (U18)-Gelre start 13:00u Nijmegen

Zondag 20 maart

RC Delft-REL heren 1 start 14:30u Delft

Rugby open dag 12:15u inloop Etten-Leur

Meer informatie over Rugby en/of over REL, ga dan naar onze website:

www.rugbyclubettenleur.nl[n]