Vrijdag 18 maart

Expositie Karin van Geel

14:00 | Heggemus 23

Van 18 t/m 27 maart exposeert Karin van Geel, tijdens twee weekenden en op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, haar keramische sculpturen en schilderijen De tentoonstelling vindt plaats in de tuin en het atelier aan de Heggemus 23 in Etten-Leur. Iedereen kan komen genieten van het werk. Het thema waarnaar Karin werkt is de mens, die zij via lichaamstaal laat spreken. Haar twee dimensionaal werk daarentegen is abstract en kleurrijk of met veel structuur en tekst. De beelden zijn hol opgebouwd, maar vaker nog geboetseerd en bewerkt met metaaloxides of na de stook gepatineerd of een mengvorm van beiden. In de tuin komen zij veelal het best tot hun recht. Zij doorstaan met gemak de winterkou en zorgen voor een persoonlijke touch in het groen, maar uiteraard ook in het interieur van een woning. Immers alle sculptures zijn unica. Naast het nieuwe werk, dat nog niet eerder is geƫxposeerd, is er ook ouder werk te zien. Ook daar zitten juweeltjes tussen, die met korting van eigenaar kunnen wisselen. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar giro 555, om daar te helpen waar momenteel de nood het hoogst is.
De entree is achterom en gratis.



Zaterdag 19 maart

Bingo Wijkbelang Centrum-Oost

19:00 | De Linde

Op zaterdag 19 maart zijn jullie van harte welkom bij de maandelijkse bingo voor volwassenen. Geen beperkingen vanwege COVID-19, niet meer vooraf aanmelden en gewoon lekker gaan zitten waar je wil met je vrienden/vriendinnen. Vanaf ca. 19.00 uur gaan de deuren van De Linde open en om ca. 19.30 uur wordt gestart met de eerste ronde. De vrijwilligers van Wijkbelang Centrum-Oost hebben een goed gevulde prijzentafel met mooie en vooral ook nuttige prijzen. Je wordt tijdens de 2 pauzes getrakteerd op een lekkere snack. Om 22.30 uur verwachten we dat alle prijzen zijn verdeeld en gaan we afsluiten.

 

Zondag 20 maart

Jazzconcert: Stichting Oude Stijl Jazz

14:00 | De Linde

Op zondag 20 maart is het eindelijk weer zover, een jazzconcert zonder beperkingen, waarbij ook niemand tevoren hoeft te reserveren. De Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur verheugd zich zeer op dit eerste concert sinds de coronacrisis waarbij alles weer als vanouds doorgang kan vinden. Iedereen is van harte welkom en de Stichting hoopt dan ook dat de hele zaal vol zal lopen om te genieten van een heerlijke ongedwongen en gezellige middag oude stijl jazz. Te gast is deze keer Jazzperados, een orkest dat al eerder bij de Stichting heeft gespeeld. De Jazzperados speelt oude stijl jazz, waarbij zowel de USA als Engeland dienen als bron van inspiratie. Een compacte band met een stevige maar lichtvoetige sound. Bezetting: Saxen en clarinet: Huib Visser Trombone: Frank Niewenhuijzen Banjo: Menno Bloemhof Sousafoon: Jan Heynsdijk Trompet: Arend Wegelin Washboard: Frits de Groot.Zoals altijd vindt het concert plaats in de Linde in Etten-Leur om 14.00 en de toegangsprijs is onveranderd. Graag ontmoet de Stichting weer vele muziekliefhebbers. Meer weten over de komende concerten of van de Stichting bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl

 

Zaterdag 26 maart

Rik- en Jokerdag

9:00 | De Linde

Tweemaal per jaar kijken kaartliefhebbers uit naar de rik- en jokerdagen in de Linde, Wipakker 16 te Etten-Leur. Zaterdag 26 maart komen liefhebbers weer proberen zoveel mogelijk punten tijdens het edele rikspel te scoren. En de jokeraars gaan het tegenovergestelde proberen. Zij moeten zo min mogelijk punten aan het einde van de dag over houden. De rikkers spelen 80 spelletjes over de gehele dag. De jokeraars 40 spelletjes. Om 09.00 uur start het gebeuren en gespeeld wordt in vier rondes. Twee rondes voor de pauze en twee rondes na de pauze. Na iedere ronde wordt er gewisseld van tafel. Tijdens de pauzes wordt er gezorgd voor een natje en een droogje. Tevens zorgen we voor een heerlijke lunch, die wordt verzorgd door de medewerkers van de Linde. Ondanks de vele aanmeldingen, die we al binnen hebben, is er nog voldoende ruimte om mee te doen.Dus schroom niet om contact op te nemen met een van de inrichters van deze rik- en jokerdag: Rien of Jo van Halteren, 076-5269812, rienvanhalteren@hetnet.nl; Kees Broks, 06-47868384, keesbroks@hotmail.com, Ludo Broks, c.broks@casema.nl.