23-26 en 27 maart

Open atelier Karin van Geel

14:00 | Atelier Karin van Geel

Tot 27 maart exposeert Karin van Geel, tijdens twee weekenden en op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, haar keramische sculpturen en schilderijen in de tuin en het atelier aan de Heggemus 23 in Etten-Leur. Het thema waarnaar Karin werkt is de mens, die zij via lichaamstaal laat spreken. Twee beelden laten zich raden. Degene die de titel raadt, krijgt het beeld. Zijn er meerdere winnaars, dan wordt er geloot. Naast het nieuwe werk, dat nog niet eerder is geëxposeerd, is er ook ouder werk te zien. Ook daar zitten juweeltjes tussen, die met korting van eigenaar kunnen wisselen. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar giro 555. De entree is achterom en gratis.


Woensdag 23 maart

Bewegen voor senioren 70+

14:15 | De Linde

Bewegen op leuke muziek uit onze tijd waarbij spierversterkende oefeningen, balansoefeningen, lenig- en soepelheid centraal staan. Met gebruik van sportmaterialen. Ook vanuit de stoel. Woensdagmiddag van 14.15-14.45 uur. Kosten 3 euro p.p.

 

Vrijdag 25 maart

Gezellige bijeenkomsten voor senioren

10:00 | De Linde

Een gezellige bijeenkomst met iedere week een andere activiteit, zoals: muziekoptredens, bewegen op muziek, theatersketches, workshops, geheugentraining en regelmatig een leuke quiz. Vrijdagochtend van 10.00-11.45 uur. Kosten 5 euro p.p. (incl. koffie of thee).

 

Zaterdag 26 maart

24 uur voor de Heer: ‘Ik zal je rust geven’

10:00 | Petruskerk

Met de titel ‘Ik zal je rust geven’ vindt van vrijdag 25 op zaterdag 26 maart het initiatief ‘24 Uur voor de Heer’ plaats in het bisdom Breda. Hiermee geven parochies en congregaties in het bisdom Breda gehoor aan de oproep van paus Franciscus om op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de vierde zondag in de Veertigdagentijd de gelovigen aan te moedigen het sacrament van boete en verzoening te ontvangen in een context van eucharistische aanbidding. In de H. Petruskerk aan de Lange Brugstraat komen we op 26 maart van 10.00-11.00 uur bij elkaar. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de H. Trudokerk te Zundert waar ‘24 Uur voor de Heer’ wordt afgesloten.

 

Repair Café open

12:00 | Wijkgebouw de Gong

Het Repair Café in wijkgebouw de Gong is zaterdag 26 maart open tussen 12.00 en 16.00 uur. Er zijn ervaren naaisters aanwezig, mensen die opgeleid zijn in de ICT, specialisten elektrische apparaten. We onderzoeken zorgvuldig de mogelijkheden voor reparatie van kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed of kleine meubelen. Soms is een reparatie door ons niet mogelijk. U weet dan wél waar u aan toe bent. Enige tijd geleden werd bij ons een kunstvoorwerp aangeboden, namelijk een zilveren Fabergé ei. Het dekseltje zat los. Met zacht soldeer en vloeimiddel kon het door middel van een soldeerbrander worden gemaakt. Door de drukte die er die middag was, hebben we geen telefoonnummer van de eigenaresse genoteerd. Het voorwerp is bij ons achtergebleven. Als iemand een aanknopingspunt heeft, graag! Een Repair Café is zeker ook een sociaal gebeuren! Informatie: 06-28358050, George Dijkstra. Zaterdag 26 maart van 12.00-16.00 uur. Wijkgebouw de Gong, tegenover de Lidl.


Rik- en Jokerdag

9:00 | De Linde

Tweemaal per jaar kijken kaartliefhebbers uit naar de rik- en jokerdagen in de Linde, Wipakker 16 te Etten-Leur. Zaterdag 26 maart komen liefhebbers weer proberen zoveel mogelijk punten tijdens het edele rikspel te scoren. En de jokeraars gaan het tegenovergestelde proberen. Zij moeten zo min mogelijk punten aan het einde van de dag over houden. De rikkers spelen 80 spelletjes over de gehele dag. De jokeraars 40 spelletjes. Om 09.00 uur start het gebeuren en gespeeld wordt in vier rondes. Na iedere ronde wordt er gewisseld van tafel. Ondanks de vele aanmeldingen, kun je je nog steeds aanmelden bij: Rien of Jo v. Halteren, 076-5269812, rienvanhalteren@hetnet.nl; Kees Broks, 06-47868384, keesbroks@hotmail.com, Ludo Broks, c.broks@casema.nl.

 

Zondag 27 maart

Bewegen en dansen voor 70+

14:00 | De Linde

Iedere laatsten zondag van de maand (niet in juli en december) organiseert het Seniorenhart een Beweeg- en Dansfeest voor senioren 70+. Zowel voor singles als voor stellen. Steeds staat er een andere dans centraal. Er zijn danspresentaties, je kunt zelf meedansen of gewoon lekker meezingen. Gezelligheid staat voorop, in wijkgebouw de Linde, van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: els@seniorenhart.nl, 06-31536511, www.seniorenhart.nl

 

Dinsdag 29 maart

Filmavond in H. Mariaparochie

19:30 | Petruskerk

Graag nodigt de H. Mariaparochie u op 29 maart uit voor een filmavond met de film ‘On golden pond’. Spanningen in de familie komen tot een uitbarsting voor het echtpaar Ethel en Norman Thayer. Zij zijn in hun zomerhuisje bij Golden Pond in New England als hun dochter Chelsea op bezoek komt met haar nieuwe vriend Bill en zijn lastige zoontje Billy. Norman wordt 80. Ze hebben elkaar lang niet gezien. Het komt tot een botsing tussen de drie generaties. Wat begint als aanvaring tussen Norman en Billy groeit echter uit tot de relatie die Chelsea altijd met haar vader had willen hebben. Bovendien ontdekt Norman hoeveel hij heeft gemist door de liefde van zijn dochter te weigeren. Het thema in de film blijkt nog verrassend actueel te zijn. H. Petruskerk, Lange Brugstraat, aanvang 19.30 uur.

 

Woensdag 30 maart

Parelavond

20:00 | Evang. Gem. Ichthus

Yes! Na 2 jaar stilte eindelijk weer een Parelavond! Houden van jezelf schijnt nogal moeilijk te zijn als je alle aangeboden zelfverbeteringscursussen moet geloven. Maar zelfliefde... is dit eigenlijk wel bijbels? Moeten we onszelf juist niet verloochenen? Dan rijst wel de vraag hoe we de ander moeten liefhebben als onszelf. Genoeg gespreksstof over dit onderwerp. EG Ichthus, Dreef 52-54, Etten-Leur. Woensdag 30 maart. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.