Woensdag 30 maart

Parelavond

20:00 | Evang. Gem. Ichthus

Yes! Na 2 jaar stilte eindelijk weer een Parelavond! Houden van jezelf schijnt nogal moeilijk te zijn als je alle aangeboden zelfverbeteringscursussen moet geloven. Maar zelfliefde... is dit eigenlijk wel bijbels? Moeten we onszelf juist niet verloochenen? Dan rijst wel de vraag hoe we de ander moeten liefhebben als onszelf. Genoeg gespreksstof over dit onderwerp. EG Ichthus, Dreef 52-54, Etten-Leur. Woensdag 30 maart. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Van harte welkom dames!

 

Vrijdag 1 april

Ikebana Expositie

13:30 | Trouwkerkje

Sogetsu ikebana expositie In het prachtige Trouwkerkje aan het v. Bergenplein, Etten-Leur zal in het weekend van 1-2-3 april een ikebana expositie plaatsvinden. Tijdens de expositie is er de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met deze Japanse kunstvorm, welke is voortgekomen uit respect voor de natuur, die diep verankerd is in de Japanse cultuur. Asymmetrie, leegte, harmonie, eenvoud en de natuur zijn de uitgangspunten en vormen een essentieel onderdeel van een schikking. Bloemen, takken en stronken zijn een grote inspiratiebron en maken dat ikebana een bloeiende mogelijkheid tot zelfexpressie. 20 ikebanisten zullen een groot aantal ikebana werken exposeren. Daarmee kan de bezoeker kennis maken met de veelzijdigheid en de creativiteit van Sogetsu ikebana. Schikkingen variëren van heel subtiel en fijn tot groot uitgewerkte installaties. Alle deelnemers zijn student van Sogetsu ikebana lerares Anne-Riet Vugts, Loop even binnen en laat u verassen en ontroeren door deze mooie kunstvorm . Vrijdag 1 april 13:30- 17:00 uur. Zaterdag en zondag 2 en 3 april 11:00-17:00 uur. www.ikebanayotei.nl


 

Maandag 4 april

Lezing: Hoe onvoorspelbaar is het regime van president Poetin?

19:15 | Aula KSE

Graag willen we u uitnodigen om op maandag 4 april de KSE-lezing bij te wonen. Voor het uitbreken van de coronacrisis organiseerden wij jaarlijks een KSE-lezing met als gastspreker een oud-leerling met een bijzonder verhaal.Dit jaar wordt de lezing verzorgd door oud-leerling Ivo Pertijs.Tussen 2001 en 2008 werkte hij als correspondent in Rusland. Tegenwoordig is hij afdelingsleider vwo-4/5/6 op de KSE. Tijdens zijn lezing staat de vraag centraal hoe onvoorspelbaar het regime van president Poetin is. Daarbij blikt hij niet alleen terug, maar gaat ook in op de huidige (politieke) situatie in Rusland en de oorlog in Oekraïne.De lezing begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur. De toegang voor de KSE-lezing is gratis.U meldt uzelf aan door een e-mail te sturen naar communicatie@k-s-e.nl en te vermelden met hoeveel personen u komt.