Roos Dyson
Roos Dyson Foto: Krijn ten Hove

Roos is hinderniscontroleur bij Eventing Etten-Leur: ‘Ik doe dit al zeker 25 jaar’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - Een evenement kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Ook Eventing Etten-Leur heeft er veel nodig, Is het niet als verkeersbegeleider, achter de bar of bij de wedstrijdsecretariaat dan zijn er ook mensen benodigd om het parcours op- en af te bouwen. 

Een van die vrijwilligers is Roos Dyson. Zij is hinderniscontroleur. “Mijn taak? Ik zit bij een hindernis en controleer of de hindernis goed en volgens de regels is genomen. Is er een weigering van het paard dan melden we dat aan de wedstrijdleiding, daarnaast houden we in de gaten of er geen gevaar is voor paard, ruiter of bezoekers.”

Ze doet dit al zeker 25 jaar vertelt ze. “Ik kwam hier al als klein meisje. Ik vond paarden vroeger al heel leuk en ben nu fulltime paard rij-instructrice. En in onze vriendengroep zitten mensen die hier in het bestuur zaten en mijn man is hier parcoursbouwer, dus dan rol je er vanzelf in.” 

Ze is blij dat het weer kan en ze dus weer aan de slag kan hier. “Het heeft heel lang stilgelegen. Dan is het leuk dat we weer bij elkaar komen. Met zijn allen iets neerzetten. Daarom was de eerste keer vorige week heel speciaal en gezellig. En ook heel druk. Ik heb het nog nooit zo druk meegemaakt. Je zag dat de mensen weer toe waren aan iets leuks. Het was super mooi weer, mensen konden lekker naar buiten. Dus was het geslaagd.”