Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Stationsplein in Etten-Leur krijgt pinautomaat

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het Stationsplein in Etten-Leur krijgt binnenkort een pinautomaat. De gele Geldmaat komt in een hokje voor het politiebureau. “Daarmee wordt het de veiligste plek van Etten-Leur om te pinnen”, grapt wethouder Frank Vrolijk.

In eerste instantie stond de pinautomaat bij de locatie van de oude Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan. Deze locatie is inmiddels opgeheven. Met de komst van de Geldmaat aan het Stationsplein gaat een grote wens van wethouder Vrolijk in. “Dit is een centrale plek waar veel mensen passeren. Het is belangrijk dat er pinautomaten beschikbaar blijven. We hebben ook gezien dat er van de Geldmaat bij het stadskantoor veel gebruik wordt gemaakt. Er staat daar bijna altijd wel een rij van mensen die geld willen opnemen. 

Belangrijke behoefte

Iets waar Vrolijk nog steeds trots op is: “We hebben het enige gemeentehuis in Nederland met een pinautomaat. Daarmee voorzien we in een belangrijke behoefte. Er is ondanks de toename van het aantal digitale betalingen nog steeds behoefte aan contant geld.” Landelijk daalt het aantal geldautomaten. Ten opzichte van 2020 zijn er landelijk bijna 900 minder, dat is een daling van vijftien procent. Er zijn er nu nog ongeveer 4.900.

In totaal behoudt Etten-Leur zo vier pinautomaten. Bewoners en passanten kunnen dan terecht bij het stadskantoor (Roosendaalseweg 4), Van Bergenplein (Geerkade 1), Albert Heijn (Burchtplein 13) en RODAS Copy (Oude Bredaseweg 36B in de winkel).