Weids Markdal
Weids Markdal Foto: Lieneke Steijn

ETTEN-LEUR - Op zondag 24 april maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een natuurwandeling in het Markdal te Breda. Het thema van de wandeling is: ruimte voor water, natuur en mensen.


De voorheen sterk meanderende rivier de Mark werd in het verleden gedeeltelijk gekanaliseerd. De snelle waterafvoer bleek echter rampzalig voor de grondwaterstand te zijn. Nu wordt er al jaren gewerkt aan herstel van de natuurlijke, slingerende loop door dit beekdal. Op de afgegraven gronden zijn bijzondere planten verschenen. De verschillen in de landschappen zorgen voor grote variatie en grote verscheidenheid aan plantengroei in het vlakke en natte beekdal. Zover je kijkt zie je een weids groen landschap.  De, op sommige plaatsen, steile, afgekalfde oevers van de rivier de Mark bieden een broedplaats aan vogels, met name aan oeverzwaluwen en ijsvogels. 

De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur.  Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.[n]