De laatste editie van de Oranjemarkt in 2019.
De laatste editie van de Oranjemarkt in 2019. Foto: Archieffoto Stella Marijnissen

Koningsmarkt wordt nog groter

ETTEN-LEUR - Een week na de opening van de online verkoop van de grondplaatsen op de traditionele Koningsmarkt in Etten-Leur zijn alle grondplaatsen uitverkocht. Daarom hebben de organisatoren Twan Robbeson, Francois Moelands en Koen Joosen, die de traditie voortzetten, in overleg met de gemeente besloten de markt uit te breiden met nog 40 plaatsen. 


DOOR MONIQUE JANSEN


“We willen de Koningsmarkt compact houden. Binding met horeca en winkeliers in het centrum is erg belangrijk. Daarom breiden we de markt uit naar de Markthof, de straat van Vincents naar de Action. Hiermee wordt het Winkelhart ook onderdeel van de Koningsmarkt", vertelt Koen Joosen. “We blijven benadrukken dat we hebben gekozen voor een particuliere opzet, met grondplaatsen. Tafels en, bij slecht weer, een partytent van max 3x3 zijn toegestaan, als er maar voldoende ruimte is voor de hulpdiensten achter de partytent. De mensen die gereserveerd hebben worden op de hoogte gebracht van deze regels.” 


Feestvreugde

Francois Moelands zorgt dat de markt zo veilig mogelijk verloopt, zonder in te boeten op de feestvreugde. Groot feest op het marktplein Twan benadrukt dat het een groot feest gaat worden: “Op het Marktplein, voor het oude raadhuis komt een podium, waar om 10.30 de Aubade plaatsvindt en na 13.00 zal onder andere DJ JOZZ plaatjes draaien om er een groot feest van te maken! De terrassen zullen ook allemaal geopend zijn en er staat een bierkar op het plein. Bij de verjaardag van de koning hoort wel een pilsje, of twee. Ook hoef je niks te missen van de Koninklijke familie die Maastricht bezoeken, dit wordt live uitgezonden op het grote scherm wat ook op het plein staat.” 


Dankbaar

De mannen zijn dankbaar voor al het enthousiasme. Ook van de horeca en andere sponsoren, die deze traditie een warm hart toedragen en inmiddels de begroting zo goed als sluitend hebben gemaakt. Wie dit zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van de Koningsmarkt Etten-Leur en op het scherm op het marktplein. Ook verloopt de samenwerking met de Scouting Lambertus erg soepel en zullen zij zich in gaan zetten om er een groot succes van te maken. 


Inschrijven grondplaatsen

De Koningsmarkt biedt inmiddels ruimte voor 250 grondplaatsen. Waarvan de laatste 40 dus op dit moment van schrijven te reserveren zijn op www.koningsmarktetten-leur.nl. Kijk voor de kosten op de website. De organisatie meldt dat vol ook echt vol is. De plaatsen op het Markthof zijn niet te kiezen, die krijg je aangewezen op volgorde van binnenkomst. Dit omdat we de exacte locaties nog niet weten. Meer informatie is te vinden op www.koningsmarktetten-leur.nl


De organisatie van de Koningsmarkt (voorheen de Oranjemarkt) was eerder in handen van organisatiebureau Arto Laros. Die maakte dit jaar bekend te stoppen, omdat het financieel niet ging meer. Tot 2015 droeg STEP zorgt voor de organisatie. Nu sprongen de huidige mannen in het gat, waardoor Etten-Leur toch kan genieten van de markt.[n]