Collecte
Collecte Foto: Rode Kruis

Rode Kruis: collectanten en wijkcoördinatoren gezocht

ETTEN-LEUR - In de afgelopen 2 jaren heeft het Rode Kruis vele organisaties, als daarom gevraagd werd, extra ondersteund. Landelijk hebben we meer dan 150.000 uren ondersteuning geleverd. Voor deze ondersteuning zijn opgeleide vrijwilligers nodig, en dat brengt de nodige kosten met zich mee.


Om deze kosten te kunnen dragen kunnen we iedere donatie goed gebruiken: om de opleidingen gratis te kunnen aanbieden, te zorgen voor een goed gevulde verbandtas, radiocommunicatiemiddelen of is een mountainbike nodig bij evenementen waarbij we grote afstanden kunnen overbruggen.


Nood Hulp Team
De vrijwilligers zijn actief in het zogenaamde Nood Hulp Team, waarmee ze de ambulancediensten ondersteunen bij grotere ongevallen en kleine rampen. Denk maar eens aan de inzet in de zomer van 2021 in Limburg, tijdens de overstromingen.  

Vele vrijwilligers uit het hele land zijn er actief geweest, voor en achter de schermen.
Ook zijn we steeds actief bij het opzetten van lokale projecten.  

Heel veel redenen dus om je aan te melden voor een huis-aan-huis actie met een collectebus, die voorzien is van een QR-code, of digitaal via een digitale collectebus waarmee je via mail of social media je familie, vrienden en kennissen om een donatie vraagt. Beide kan natuurlijk ook. 

Voor alle lokale projecten, die door de vrijwilligers aangemeld worden, en goed opgeleide vrijwilligers met de noodzakelijke materialen te kunnen inzetten zoeken we collectanten en wijkcoƶrdinatoren. 

De wijkcoƶrdinatoren zullen vanaf half april tot eind juni enige uren per week actief zijn. Collectanten zijn, naast het ophalen en terugbrengen van de collectebus, enkele uren in de collecteweek actief om de looproute (gemiddeld 120 woningen) te belopen en bij elk huis even aan te bellen en eventueel informatie geven waarom we collecteren.


Aanmelden
Wilt je ons helpen bij de collecte, ga dan naar www.rodekruis.nl/collecteren en meld je aan.[n]