Zaterdag 30 april

Repair Café Etten-Leur

12:00 | Wijkgebouw de Gong

Zaterdag 30 april is er weer Repair Café in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur van 12.00-16.00 uur. Veel reparaties aan kleding, apparaten en speelgoed kunnen tijdens een Repair-middag worden uitgevoerd. Deze keer belichten we reparaties die wat meer tijd en inzet kosten. Contact: George Dijkstra, 06-28358050.

 

Zondag 1 mei

Nederlands Drukkerij Museum extra geopend

13:00 | Nederlands Drukkerij Museum

Nederlands Drukkerij Museum is extra geopend op zondagen 1 en 15 mei met een nieuwe tentoonstelling: Jan van den Brink, Bevlogen Kunstenaar! Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen. Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museum middag. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “zelf aan het werk” met losse letters en diverse drukpersen.Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur.Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag en dus ook op de zondagen 1 en 15 mei van 13.00 tot 16.30 uur.

 

Inloopmiddag Wijkvereniging Centrum-Oost

14:00 | De Linde

Op zondag 1 mei organiseert Wijkbelang Centrum-Oost alweer een gezellige inloopmiddag. Inwoners van de wijk, jong en oud, zijn van harte welkom in wijkgebouw De Linde vanaf 14.00 tot 17.00 uur. Woont u niet in wijk Centrum-Oost, maar wilt u eens ervaren hoe gezellig het is in De Linde, kom dan gerust. De muziek wordt dit keer verzorgd door het bekende “Duo H & G”. Hans en Geert staan garant voor een erg gezellige zondagmiddag. Lekkere luister- en dansmuziek. Het doel van de inloopmiddagen is om, naast genieten van de muziek, in een ongedwongen sfeer met elkaar eens nader kennis te maken. Bestuursleden van WBCO zullen aanwezig zijn, zodat er gelegenheid is tot het stellen van vragen of het opnemen van wensen/ideeën. Dat alles gericht op bevorderen van de saamhorigheid in deze mooie / levendige wijk van Etten-Leur. Momenteel worden de wijkboekjes in Centrum-Oost verspreid. Daarin staan tal van wetenswaardigheden en activiteiten voor de maanden mei t/m augustus. Maak alvast uw keuze en noteer ze in de agenda.


 

Bedevaart naar St. Willebrord

7:00 | Petruskerk

Op 1 mei aanstaande organiseert de Stichting Adriaan van Bergen weer een bedevaart naar St. Willebrord. Van harte nodigen wij u uit om aan deze bedevaart deel te nemen. Zondagmorgen vroeg om 7.00 uur verzamelen we bij de Petruskerk op de Leur. Om 7.15 uur vertrekt de bedevaart. De Ettense bedevaartgangers kunnen om 7.45 uur aansluiten bij de Lambertuskerk. Rond 8.45 uur arriveren we bij gemeenschapshuis de Lanteern (Dorpsstraat 119, St. Willebrord). Daar krijgt u een kopje koffie/thee aangeboden. Om 9.30 uur wonen we de viering in de Onze Lieve Vrouwe kerk bij.

 

Tentoonstelling Jan van den Brink

13:00 | Nederlands Drukkerij Museum

Op de bovenverdieping van Nederlands Drukkerij Museum is momenteel de overzichtstentoonstelling te zien met een ruime selectie van het werk van deze bevlogen kunstenaar. Linosneden, acryl- en olieverfschilderijen. potlood- en pentekeningen. Alle technieken beheerste van den Brink. Deze tentoonstelling is samengesteld door Heemkundekring Jan uten Houte. Jan van den Brink wordt geboren in 1919 te Oosterhout. Na zijn opleiding aan de ambachtsschool, werk en dienstplicht brak de Tweede Wereldoorlog uit. Jan vecht in de eerste oorlogsdagen aan de Hollandse Waterlinie in Delft. In 1948 behaalt hij zijn M.O. akte tekenen aan de academie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda en wordt tekenleraar aan de LTS in Breda. Vanaf 1954 tot 1984 is hij achtereenvolgens tekendocent aan de MMS en KSE in Etten-Leur. In deze plaats neemt Jan van den Brink plaats in het bestuur van de Kunstkring, is medeoprichter en voorzitter van de bibliotheek. Hij is ook ruim 20 jaar voorzitter van Cultureel centrum De Nobelaer. Op 2 januari 1993 overlijdt hij in Etten-Leur na een bijzonder productief leven.Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur.Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag en dus ook op de zondagen 1 en 15 mei van 13.00 tot 16.30 uur.


 

Dinsdag 3 mei

Bedevaart KBO Liesbos naar Meerseldreef

14:00 | 

Op dinsdag 3 mei is weer onze jaarlijkse Bedevaart naar Meerseldreef. De gebedsdienst begint om 14.00 uur in de kerk, met als voorganger Pastor Piet de Leeuw. De gezangen worden verzorgd door het koor Liesleut uit Liesbos, o.l.v. dirigente Joke Luijkx. Iedereen is van harte welkom bij deze Mariaviering.

 

Woensdag 4 mei

Spelletjesmiddag

14:00 | Wijkgebouw de Vleer

Heb je in de meivakantie zin om wat leuks te doen? Woensdag 4 mei is er weer een spelletjesmiddag op het plein van brede school De Vleer (Kraanvogel 22). We beginnen om twee uur, om half vijf zwaaien we iedereen dan weer uit. We zien je dus woensdag 4 mei!