Groepsfoto van de Etten-Leurse gedecoreerden.
Groepsfoto van de Etten-Leurse gedecoreerden. Foto: René Mensen

Deze zeven personen in Etten-Leur kregen een lintje

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR – Maar liefst zeven personen in Etten-Leur kregen vandaag een lintje. Het gaat om Lia Boeren-Tak, Aad den Haan, Nel Houtepen-Buijs, José Lockx, Annie Oomen, Leon Segers en Daniëlle Wiertsema-Breedveld. De gedecoreerden kwamen vandaag samen in de Van Gogh Kerk.

De gedecoreerden hebben zich de afgelopen jaren belangeloos ingezet. Zo was Lia Boeren 23 jaar raadslid voor Ons Etten-Leur en zette zich ze zich 20 jaar in voor de Adriaan van Bergenstichting. Aad den Haan was onder meer betrokken bij de Protestantse gemeente Etten-Leur, voetbalvereniging Internos, ijshockeyclub Yeti’s, GGz Breburg en SOVAK Terheijden.

Nel Houtepen is actief als bestuurslid bij KBO Etten, ook was ze jarenlang bestuurslid bij de KVO Etten-Vrouwen van Nu. José Lockx was actief voor bewonersvereniging van de Emmaflat, drumfanfare Again, wijkvereniging De Baai, De enige echte Sinterklaasactie en Ons Etten-Leur. Nu is ze nog actief bij Wijkvereniging Schoenmakershoek en KBO Leur.

Annie Oomen werkt als vrijwilligster bij hospice Marianahof en zet zich in voor de Ontmoetingsdag H. Mariaparochie. Daarvoor was ze actief bij het Vlasserij- en Suikermuseum, het schoolbestuur van basisschool St. Jozef, het Oranje Feest Comité Noordhoek, de St. Josef Parochie in Noordhoek. Leon Segers zet zich al sinds 1990 als mantelzorger in voor mensen uit zijn directe omgeving. Ook helpt hij nog steeds bij de H. Mariaparochie als acoliet, regelaar zang en muziek en organist. Verder hielp hij onder meer bij mee de Raad van Elf bij de Leurse Leut.

Daniëlle Wiertsema zet zich al decennia lang in voor de Protestantse kerkgemeenschap in Etten-Leur, is betrokken bij het Oecumenisch inloophuis en was actief bij het maken van de sociale kaart in Etten-Leur. Ook is ze een actief lid voor de werkgroep Liturgie. Ook is ze één van de gastvrouwen in het eetcafé in de Baai voor alleenstaande mensen.

Lia Boeren

Aad den Haan

Nel Houtepen


José Lockx


Annie Oomen


Leon Segers

Daniëlle Wiertsema

FOTO’S RENÉ MENSEN