Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Judith en Antonio stonden op Koningsmarkt: ‘Schuur is een stuk leger’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

“We heb vandaag weer veel mensen ontmoet die we soms al 2 jaar niet meer gezien hebben” aldus Judith die samen met haar man Antonio op de vrijmarkt probeert de schuur op te ruimen en overbodige spullen te verkopen.

Het gaat goed vertelt Antonio ons gevraagd naar de verkopen. “De schuur is een stuk leger na vandaag.” Het aanbod was groot wat ze hadden. Rondom hem heen zijn meerdere tafeltjes gevuld met allerhande huisraad en snuisterijen waarvan je je soms afvraagt waar het vandaan komt. “Net als veel mensen in de lock downs hebben ook wij ons huis eens goed opgeruimd en zaken die weg konden, omdat we ze niet meer gebruikten of vonden passen, opgeslagen in de schuur. Maar ook mijn ouders en familie hebben dat gedaan dus er staat nu nu van drie jaar spullen van meerdere huishoudens die we hier proberen kwijt te raken.”

Maar de verkoop is niet het belangrijkste voor hun vandaag. “Het is gewoon fijn om weer mensen te zien die je al zolang niet meer gezien hebt door alle eerdere maatregelen. Er zitten mensen bij die je soms al twee jaar niet meer gezien of gesproken hebt. Het is dan leuk om deze mensen weer te ontmoeten, weer een hand of een knuffel te kunnen geven, lekker in het zonnetje even bij te praten in een leuke sfeer. Want dat hebben we allemaal toch wel gemist. Het is gewoon een mooi feestje voor iedereen op deze manier.”