Patrick van den Brand (l) en Mariska Heijnen rijden de Servais Knaven Classic
Patrick van den Brand (l) en Mariska Heijnen rijden de Servais Knaven Classic Foto: Krijn ten Hove

Eerste Servais Knaven Classic na corona weer verreden

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - De eerste Servais Knaven Classic na de Corona is afgelopen weekend weer verreden. Op een mooie zonovergoten dag konden de deelnemers kiezen uit 3 routes van 50 kilometer rondom Etten-Leur.

“De organisatie zelf was niet het probleem, de draaiboeken lagen er en het was inmiddels de achtste editie” vertelde Niels Mensink namens Stichting Wielertopsport Etten-Leur, organisator van de toertocht. Spannend was het wel geeft hij toe.

 “Door Corona en de ontwikkelingen rondom de sterke inflatie is de wereld wel veranderd. De vraag is dan toch of we de vrijwilligers en sponsoren kunnen vinden om dit mogelijk te maken. Gelukkig is dat gelukt. De voortekenen waren dan ook gunstig. Ook het aantal voorinschrijvingen lag op het zelfde niveau als voor Corona.” Het totaal aantal deelnemers was met 333 aan het eind van de dag wel minder dan men op gehoopt had. “We gaan komende week evalueren. Wellicht het feit dat we midden in de mei vakantie zitten wel invloed heeft op het aantal deelnemers. Normaal zitten we na de vakantie, misschien dat dat scheelt.”

Derde keer

Deelnemers keken er naar uit om de toertocht weer te rijden, zo ook Mariska Heijnen en Patrick van den Brand uit Hoeven. “We rijden deze tocht voor de derde keer” zeggen ze vlak voor de start. “Dit jaar rijden we de 100 kilometer, vorige week hebben we nog 164 kilometer op de mountainbike gezeten voor het KWF en zijn nog niet helemaal hersteld. Maar we hebben er zin in.”

Dat de tocht niet alleen door mensen uit de eigen regio gereden wordt liet Niels Mensink later op de dag nog even weten. “Ik sprak Andre Hoogenboom en zijn broer Gino uit Dordrecht die de route vandaag gereden hadden. Andre had vandaag 5 kilometer extra gereden zodat hij vandaag precies 300.000 kilometer gefietst had sinds april 1988. Hij was hier best emotioneel om omdat hij ondertussen ook medisch wel de nodige problemen had gekregen. Het is dan mooi dat we als organisatie mensen kunnen stimuleren mooie en bijzondere persoonlijke records te halen.”

Over mensen helpen gesproken. De toertocht bestaat bij de gratie van sponsors, waaronder sponsors van voedsel. “Door het lagere aantal deelnemers dan verwacht hadden we veel over. Alles wat over was hebben we naar de voedselbank kunnen brengen zodat we ook op dat vlak een belangrijke bijdrage hebben kunnen doen.”