De deelnemers verzamelen.
De deelnemers verzamelen. Foto: Bart Hoek

Zwanentranenkoor viert 25-jarig jubileum met uitje naar Soeth & Vermaeck

Door: Redactie Algemeen

ETTEN-LEUR - Zaterdag 23 april heeft het Zwanentranenkoor met leden en donateurs haar 25 jarig bestaan gevierd. Met de bus vertrokken de feestgangers om 9.30 uur naar Soeth & Vermaeck in Hilvarenbeek. Dit is een orgel en kermismuseum. 

“We kregen een enthousiaste uitleg doorspekt met met leuke en grappige annekdotes. Onder het genot van een hapje en drankje genoten we van de muziek uit deze orgels en de bekende nummers werden al snel enthousiast meegezongen. Hierna werden we verwend met een heerlijke lunch. Na de lunch was het tijd om een etage lager het kermismuseum te bezoeken. Hier stond een mooie oude draaimolen met rondom diverse heel oude kermisspelen. Aan de kant konden we plaatsnemen in nisjes op rode pluche.”

 ”Aandachtig werd er geluisterd naar de komische uitleg over het ontstaan van de kermis en de attracties met veel verhalen van toen. Ook hier werd de inwendige mens niet vergeten. We waanden ons in vroegere tijden! Als afsluiting een rad van avontuur met leuke prijzen zoals peperkoeken, lekstokken tot prachtige knuffels toe. Buiten het museum werd een groepsfoto gemaakt. Met alle nieuwe indrukken stapten we weer in de bus op weg naar restaurant de Boschwachter in het Liesbos voor een afsluitend diner. Hier werden de jubilarissen (25 jaar lid) in het zonnetje gezet. Met voor ieder een herinnering en moe maar voldaan keerden we weer huiswaarts. Het was een zeer geslaagde dag. Hiervoor onze grote dank aan de feestcommissie.”