11-13-14-15 mei

Open dagen bij Emily Wiessner

14:00 | 

Eindelijk, na twee jaar, kan het weer: de jaarlijkse voorjaarsexpo in huis en tuin van Emily Wiessner (fotograaf en beeldend kunstenaar). Het wordt een fototocht langs een verbaasde wereld van dieren – héél dichtbij en héél ver weg. Ook zijn er een blauwe monnik, een onverwachte gast en de volle maan met… (dat moet je zelf maar komen zien). In het tuinhuisje ontmoet je John Lennon en de kwart maan. Overal tussendoor staan beelden, o.a. drie jongetjes op een gans, potten, Rol-f en een groep zwanen. De beelden bevatten vaak materialen die Emily meebracht uit verre landen. Pieter van Dijck laat wat horen en zien uit zijn nieuwe pianoboek met eigen noten en tekeningen. Locatie: Kloosterlaan 76, Etten-Leur. Openingstijden: wo 11, vr 13, za 14 en zo 15 mei 14.00 tot 17.00 uur.  Gratis toegang.

 

Donderdag 12 mei

Bingo in Kloostergaard

14:00 | Kloostergaard

Donderdag 12 en 19 mei bingo in atrium aanvang 14.00 uur (26 mei geen bingo).Locatie Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS Etten-Leur, 076-5325631

 

Vrijdag 13 mei

Filmavond Cirkel van het Leven

20:00 | De Linde

Wat was het een onvoorstelbaar mooi afscheid met Cirkel van het Leven van de oude Nobelaer. Zoveel deelnemers uit cultureel Etten-Leur kwamen samen en het talent en de passie spatte er vanaf! Dat alles is gefilmd en gefotografeerd en nu is het is zover. De vele opnames van Cirkel van het Leven zijn samengevoegd tot een videofilm. Deze film, die 35 min. duurt, geeft een mooi en volledig beeld van deze allerlaatste tocht door de oude Nobelaer. Graag nodigen we de deelnemers en iedereen die de Cirkel van het Leven niet heeft kunnen meebeleven uit, om te genieten van de videofilm. Deze gemaakt is door Leo Dekkers i.s.m. de videoclub Etten-Leur. U bent van harte welkom op vrijdag 13 mei om 20.00 uur in wijkgebouw de Linde, Lambertusstraat 7, 4872 XA Etten-Leur. Zo kunnen we nog even samen nagenieten met de beelden en is er ook de gelegenheid om de prachtige foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de leden van de fotoclub AFVP. Met deze film- en fotoavond sluiten we het kunst- en theaterproject af en we mogen concluderen dat het een succes was. Meer dan tweehonderd deelnemers kwamen samen binnen deze Cirkel. Jong en oud, dansers, zangers, gildes, theater- en toneelgroepen, trommelaars en musici lieten zien dat Cultureel Etten-Leur voortreffelijk kan samenwerken én leeft! De entree is gratis.


 Zaterdag 14 mei

Open Dag Het van Osch Museum

11:00 | Van Osch Museum

Het van Osch museum houdt op 14 mei een open dag van 11.00-15.30 uur. In het museum zijn (gereviseerde) stoommachines, stoomtractoren, scheepsmotoren van bouwjaar 1886 tot 1960 die op de open dagen in werking zijn, te zien. Zo vindt u in het museum o.a. ook draaibanken uit 1870 en 1900 en oude vooroorlogse werktuigen uit de werkplaats. Naast de oude objecten afkomstig uit eigen bedrijfshistorie bezit het museum een aantal indrukwekkende stoommachines. Deze zijn allen hobbymatig gereviseerd. Een voorbeeld is de Mobile Stoommachine welke in twee jaar tijd volledig is gedemonteerd, gereinigd, doorgemeten en weer opgebouwd. Het resultaat is een totaal opgeknapte en werkende stoommachine van ruim een eeuw oud. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een bezoek te brengen op onze open dag. Meer info: dhr. Van Osch 06-53441713; www.hetvanoschmuseum.nl

 

Bingo Wijkbelang Centrum-Oost

19:30 | De Linde

Steeds weer heel gezellig en sfeervol in De Linde, samen 10 rondes bingo spelen. Volle bak met een prima verzorging door de medewerkers van De Linde. Zaterdag 14 mei  is de maandelijkse bingo voor volwassenen. Vanaf ca. 19.00 uur gaan de deuren van De Linde open en om ca. 19.30 uur wordt gestart met de eerste ronde. De vrijwilligers van Wijkbelang Centrum-Oost hebben een goed gevulde prijzentafel met mooie en vooral ook nuttige prijzen. Om 22.30 uur verwachten we dat alle prijzen zijn verdeeld en gaan we afsluiten.

 

Zondag 15 mei

Nieuw seizoen vol activiteiten in De Achtertuin

13:30 | De Achtertuin

Tot en met 11 oktober zijn we weer iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur geopend. Iedereen mag vrijblijvend langskomen om in onze tuin te genieten van al wat groeit en bloeit. Ook als u een praatje wilt maken, bent u bij ons op het juiste adres. Onze gastvrouwen ontvangen u graag. Er is gelegenheid om een gezelschapsspelletje / oudhollands spel te spelen, een partijtje jeu-de-boule, bij de Mariagrot een kaarsje aansteken of lekker even helemaal niets en genieten van de tuin. Bij minder mooi weer is het in de overdekte tuinkamer ook erg gezellig vertoeven. Vooraf opgeven is niet nodig. Daarnaast organiseren wij het hele seizoen verschillende activiteiten voor onze doelgroepen. Onze gasten zijn o.a. ouderen, mensen met dementie, eenzame mensen en mensen met een beperking. Tevens zijn ook groepen (op afspraak) welkom om gebruik te maken van de gezellige tuin. Op zondag 15 mei organiseren we een rikken/jokermiddag. Hiervoor kan iedereen zich aanmelden bij Kees Broks, tel. 06-47868384. “De Achtertuin”, Hilsebaan 108, 4873 LH Etten-Leur. Info: Lian Baremans tel. 06-46586487, contact@de-achtertuin.info, http://www.de-achtertuin.info, FB @deachtertuinetten-Leur


Mei-bingo in Ut Praotuis

13:30 | Ut Praotuis

Zondag 15 mei is de Mei-bingo voor volwassenen in Ut Praotuis. Met wederom geweldige prijzen in de vele ronden. Entree is gratis. Kaartverkoop in de zaal. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 13.00 uur. Kom op tijd vol = vol. De volgende bingo is op zondag 12 juni. Deze bingo is de start van de viering van de 20ste verjaardag van Ut Praotuis. Deze bingo zal dus feestelijker zijn dan de normale bingo’s. Hou de datum vrij.

 

Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

14:00 | De Linde

Op zondag 15 mei sluit de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur de concertreeks af met een optreden van huisorkest JazzO’leans. Aanmelden is dus niet meer nodig. JazzO’leans is een Etten-Leurse oude stijl jazz formatie. Het orkest bestaat uit een achttal enthousiaste muzikanten die al vele jaren ervaring hebben met het spelen van traditionele jazz. Een optreden van dit orkest mag je niet mislopen. De muziek van het orkest is gebaseerd op de traditionele New Orleans jazz, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen, zodat een afwisselend programma ontstaat. Oude stijl jazz is voor hen een feestje en dat is ook wat het moet zijn. Bezetting: Piano en banjo, muzikaal leider: Rob Roldaan; Rieten: Ron Schoenmaker; Trombone: Frits van der Horst; Cornet: Berry Rijnen; Banjo en tcharango: Frans van der Straten; Sousafoon: Cees van Sundert; Snare drum en washboard: Dick Verwijk; Base drum: Peter van Deursen. Aanvang 14.00u, toegangsprijs ongewijzigd, locatie De Linde. Graag ontmoet de Stichting weer veel belangstellenden en geniet van een gezellige en ongedwongen middag oude stijl jazz.

 

Winterreise en Deutsche Messe van Schubert

15:00 | Centrum de Baai

Wie van Schubert houdt kan zondag 15 mei zijn hart ophalen. Projectkoor Etten-Leur geeft een voorjaarsconcert met enkele zangstukken van componist Schubert . De IJsheiligen zijn vertrokken, de lente begonnen, maar toch nog even terugkijken naar de winter, dat is wat bariton Noël Casteleyn doet door enkele liederen uit Winterreise te zingen. Liederen met een mijmering over de barre tijden. Onder pianobegeleiding van Tonny Meinhardt eindigt hij deze serie met "Moed”, hoop voor de toekomst. Dat is ook wat de Deutsche Messe beoogt. Na eerst de vraag te stellen waar we het moeten zoeken in deze moeilijke tijden, komt in de teksten van deze Duitstalige gezangen steeds weer naar voren dat vertrouwen de juiste houding is. Troostende muziek, gebracht door het vierstemmige 32-koppige projectkoor onder leiding van Dieneke Bicknese-de Rhoter en met orgelbegeleiding door Jan Sjoerd van der Vaart. Het concert begint om 15.00 uur in De Baai (Ingang Baai 154) en duurt ca. 5 kwartier zonder pauze. Kaarten via de website bestellen, Brunaboekhandels in Winkelcentrum en van Bergenplein, of bij de entree (betalen via pinnen niet mogelijk, wel via bankApp). Info: www.projectkoorettenleur.nl


Zaterdag 21 mei

Samen op pad met de scootmobiel

10:00 | Ut Praotuis

Dit jaar start de Zonnebloem Etten-Leur met de organisatie van scootmobieltochten in de omgeving van Etten-Leur. Eerste tocht van ongeveer 25 kilometer op zaterdag 21 mei in kader van NL-doet. Lijkt u dit leuk, doe dan mee! We vertrekken om 10.00 uur vanuit Ut Praotuis in Etten-Leur en zullen rond 15.00 uur weer terug zijn bij Ut Praotuis. Uw scootmobiel moet een minimaal bereik van 40 km hebben. Deelname €10,-. Aanmelden t/m 14 mei: Anja Taks, anjazonnebloem@gmail.com o.v.v. naam, adres, e-mailadres, mobiele telefoonnummer; of telefonisch: 076-5036694.