Donderdag 19 mei

Bingo in Kloostergaard

14:00 | Kloostergaard

Donderdag 12 en 19 mei bingo in Atrium, aanvang 14.00 uur (26 mei geen bingo). Locatie Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS Etten-Leur, 076-5325631.

 

Zaterdag 21 mei

Samen op pad met de scootmobiel

10:00 | Ut Praotuis

Dit jaar start de Zonnebloem Etten-Leur met de organisatie van scootmobieltochten in de omgeving van Etten-Leur. De eerste tocht van ongeveer 25 kilometer zal zaterdag 21 mei plaatsvinden in het kader van de dag van NL-doet. Ervaar zelf hoe mooi het gebied langs de AA en Weerijs en door het bosgebied de Pannenhoef is. Het wordt doorkruist door goede fietspaden die voor fietsers, maar vooral voor ook scootmobielen makkelijk te berijden zijn. De tocht zal worden aangevoerd door onze deelnemers Simon Bomers en Herman Zonligt. We vertrekken om 10.00 uur vanuit Ut Praotuis in Etten-Leur en zullen rond 15.00 uur weer terug zijn bij Ut Praotuis. Meedoen met kleine z.g. huis-scootmobielen is niet mogelijk. Uw scootmobiel moet een minimaal bereik van 40 km hebben. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Anja Taks, anjazonnebloem@gmail.com, tel. 076-5036694.

 

Lentefair Schoenmakerspark

11:00 | Wijkvereniging de Schoenmakershoek

Op zaterdag 21 mei organiseert Wijkvereniging de Schoenmakershoek een lentefair. Van 11.00-15.00 uur kunt u bij kinderen uit de wijk allerlei speelgoed en andere spulletjes kopen. Ook is er een ondernemersplein, waar o.a. lokale ondernemers zichzelf promoten. Aan de inwendige mens wordt zeker gedacht.

 

Zondag 22 mei

Rotary voorjaarswandeling

10:30 | Landgoed 's Heeren Vrunten

Op zondag 22 mei kunnen de wandelschoenen uit de mottenballen. Iedereen kan zelf kiezen welke afstand passend is: 5.5 km, 11,5 km of de kabouterwandeling voor de allerkleinsten. Start en finish bevinden zich op landgoed ’s Heeren Vrunten in buitengebied van Etten-Leur. Vanuit de gelijknamige straat voeren de 3 tochten door prachtige natuur, langs landerijen, waterpartijen en door natuurgebied de ‘Pannenhoef’. Iedereen kan tussen 10.30 en 13.30 uur zelf de starttijd bepalen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de aanleg van educatieve tuinen in West Brabant, de organisatie van een boottocht voor zelfstandig wonende eenzame ouderen en ons huizenbouw-project in een tsunami- en tyfoongebied op de Filipijnen. Inschrijven online via https://rotaryzevenbergen.nl/ of aan de start op 22 mei. Info via: Rc.zevenbergen@gmail.com.

 

Zomerse bingo Leurse Leut

14:00 | Het Turfschip

Zo als het er uitziet wordt het langzaam warmer en aangenamer. De zon schijnt steeds vaker en de temperaturen gaan al weer omhoog. Waar de temperatuur ook stijgt, dat is bij de bingo die karnavalsvereniging Leurse Leut op zondag 22 mei organiseert. Zaal open om 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur worden de winnende cijfers afgeroepen in activiteitencentrum ‘t Turfschip aan de Schipperstraat 2 te Etten-Leur Noord. Inmiddels zijn deze bingo-middagen van de karnavalsvereniging uit Leur erg populair geworden. U maakt natuurlijk kans op vele leuke prijzen maar het is daarbij ook nog eens een gezellig uitje. En u weet het natuurlijk al, met de eventuele opbrengst van deze bingomiddag wordt gezorgd voor karnavalsplezier voor onze zieken en gehandicapten, maar ook voor onze ouderen en kinderen. Ook in 2023 wil Leurse Leut hen weer laten genieten van wat ongedwongen karnavalsplezier. Dit alles onder het motto: Grwôôt sukzes meej dubbel zes! En zo is het! De eerstvolgende bingo vindt plaats op zondag 26 juni. Kijk ook op www.leurseleut.nl voor de komende bingomiddagen!