Volop ambiance tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten.
Volop ambiance tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten. Foto: Charles van Campenhout

Ouderwets knallen met Aardbeienfeesten Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De Aardbeienfeesten in Zundert? Voor de vele bezoekers uit de wijde omgeving staat het jaarlijkse evenement met stip op nummer één! Komende zaterdag en zondag is het weer zover. Het supergezellige festijn rondom één van de belangrijkste streekproducten van Zundert kent de komende editie weer een veelbelovend programma.

En daar is Frank van de Klundert, woordvoerder van de organiserende Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC), meer dan gelukkig mee. Vanwege het coronavirus immers kon vorig jaar slechts een uitgekleed ‘aardbeienfeestje’ worden gehouden, terwijl het evenement het jaar ervoor noodgedwongen zelfs helemaal moest worden afgeblazen. Het tij is echter gekeerd en dus pakt de organisatie deze editie extra uit. “We zijn erg blij dat we dit jaar weer mogen knallen met de Aardbeienfeesten,” aldus Van de Klundert.

Aardbeien

Zoals gebruikelijk staan tijdens de Aardbeienfeesten de vruchten die het evenement zijn naam hebben bezorgd centraal: de aardbeien. Die kom je vanzelfsprekend in alle soorten en maten tegen. Over het hele terrein worden aardbeien uitgedeeld en verkocht, dit in samenwerking met de CLTV en buurtschap De Berk. Net als in eerdere edities deelt de buurtschap aardbeien gratis uit en verkoopt zij bakjes zomerkoninkjes om de buurtschapkas te spekken. Dat doet de buurtschap vanuit verschillende kramen in de Molenstraat. Maar de Aardbeienfeesten zijn veel meer dan aardbeien alleen. Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn straks in het sfeervolle dorpscentrum van Zundert volop aanwezig. Met onder meer een braderie, een kermis, de presentatie van de corsomaquettes, muziek, eten en drinken is er voor elk wel wat wils. Om met de braderie te beginnen: deze is te vinden in de Molenstraat, de gezellige hoofdstraat van Zundert. De Zundertse ondernemers verrassen de bezoekers er met interessante aanbiedingen en spraakmakende producten. Diverse horecagelegenheden pakken uit met bijzondere gerechten, al dan niet gebruikmakend van aardbeien. 

Maquettes

Diverse kapellen zorgen voor een muzikale noot. Nog meer muzikaal entertainment is er tijdens het Festival Belle Vue, beide dagen op het festivalterrein op de hoek van de Molenstraat en de Prinsenstraat. Ook in café-zaal Victoria zijn er zaterdag en zondag optredens van verschillende artiesten. Bijzonder dit jaar is de officiële presentatie van de Veteranen Stichting Gemeente Zundert, zeker in deze tijd alle aandacht waard. Tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten is er verder een kermis met tal van attracties. Deze is te vinden op het Oranjeplein en staat er dit jaar van vrijdag10 juni tot en met maandag 13 juni. Uiteraard mag een bezoekje aan de Annakapel in de Molenstraat niet ontbreken voor een ‘sneak preview’ van de corsowagens 2022. Hier staan namelijk de maquettes van de corsowagens opgesteld. De optochtcommissie maakt zaterdagmiddag om 16.00 uur op het terras voor CultuurCentrum De Schroef de volgorde van de wagens bekend zoals die zondag 4 september door de Zundertse straten rijden. 

De Aardbeienfeesten in het centrum van Zundert vinden plaats op zaterdag 11 juni 2022 van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 12 juni 2022 van 10.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie via www.facebook.com/aardbeienfeesten.zundert.