Lions Badeendrace een groot succes!

ETTEN-LEUR - ‘Tot volgend jaar !‘, een mededeling van Freddy van Peer, die door het publiek met groot applaus werd ontvangen aan het einde van de badeendrace op zaterdag 4 juni tijdens de Leurse Havenfeesten.


Het was dringen geblazen bij de vijver in het Schoenmakerspark om een goed plaatsje te vinden om de race gade te slaan.‘Dit wordt een traditie' zegt Freddy, een van de bestuursleden van de Leurse Havenfeesten en speaker tijdens de race. Tot 14.00 uur konden er lootjes gekocht worden. ‘In totaal zijn er 4.801 lootjes verkocht. Veel meer dan we hadden verwacht' zegt Michael Bakx, verantwoordelijk voor de administratie en binnenkort de nieuwe president van de Lionsclub Etten-Leur. Om precies 14.30 uur ging de sirene van de aanwezige brandweer en manoeuvreerde Burgemeester Miranda de Vries handig met behulp van een kraan de 3.000 eendjes in het water. Onder groot gejuich van het publiek streden de eendjes om als eerste aan de finish te komen. De 2 duikers van de ‘watergeuzen' hielden niet alleen de eendjes in de gaten, maar ook het publiek aan de waterkant om ongelukken te voorkomen. Twan Robbeson en Ronald Hovius, de juryleden gezeten in een sloep, riepen de winnende nummers om, nauwgezet genoteerd door Roland Huijben. Omdat er meer dan 3.000 eendjes zijn verkocht zijn alle prijzen dubbel uitgekeerd. Winnende nummers staan op: www.badeendrace-etten-leur.nl.
De opbrengst van de lootjes verkoop, vermeerderd met de sponsorbijdrage van de bedrijven, wordt, na aftrek van de kosten, verdubbeld door Stichting Quest. Deze stichting binnen de Lionsorganisatie heeft als doel het bevorderen van de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. ‘Dat doel komt geheel overeen met het doel dat wij met deze actie hadden Vandaar dat deze verdubbelaar is toegezegd door het bestuur van Quest 'zegt Michael. Binnenkort worden de cheques overhandigd aan de besturen van de drie Etten-Leurse goede doelen: Jeugdland, Join Us en Stichting E-L Kander. Na afloop van de race heeft een team van Lions en andere vrijwilligers zich gezet aan het sorteren van de eendjes en het gereedmaken voor transport voor de volgende race. ‘Ja, die eendjes zien wat van de wereld ‘zegt Lions lid Nico van Peer, die achter de schermen ervoor zorgde dat alles vlotjes verliep; Nico gaat met een brede lach op zijn gezicht, onverdroten verder met het helpen sorteren. Om 17.00 uur zijn alle eendjes vertrokken. Tot volgend jaar![n]