Wandelen langs het Van Bergenplein
Wandelen langs het Van Bergenplein Foto: René Mensen

ETTEN-LEUR - De Leurse Havenfeesten zijn dit weekend weer terug als vanouds. De festiviteiten die vrijdag begonnen trekken een hoop bezoekers. Maandag werden de Havenfeesten afgesloten met de Lelieloop.


DOOR RENÉ MENSEN

Vrijdagmiddag begonnen de Havenfeesten om 13:30 uur met de Seniorenmiddag waar de Leurse senioren konden genieten van muziek en een bingo. Op vrijdagavond was Montmartre waar mensen konden genieten van de Franse ambiance en langs kraampjes konden slenteren met allerlei creatieve uitingen. Er waren prachtige schilderijen, handwerk en sieraden te bewonderen. Daarnaast was er muziek en kon men op het terras de sfeer opzoeken. De sfeer was gemoedelijk en ook het weer werkte enorm mee. Tussen de kraampjes was er ook een podium waarop het eerste exemplaar van het boek ‘Leurse Geschiedenissen’ werd overhandigd aan mevrouw Van Hoeckel, een rasechte Leurenaar, geboren op het Westkantje.

 
Zaterdag was de gezinsdag, waarbij er voor elke leeftijd boeiend, leuke en verrassende dingen te beleven waren. Wederom zorgde de zon voor nog meer plezier.  Terwijl de jonge kinderen zich vermaakten op het speciaal ingerichte speelterrein, vermaakten de wat ouderen zich in de tent of het terras van het Schipperskwartier. Anderen vergaapten zich aan oldtimers. De bad-eend-race op de Schoenmakersvijver werd sportief geopend en afgesloten door de burgemeester Miranda de Vries.


Zondag was de Grote Jaarmarkt. De weersvoorspelling was nu wat minder maar voor het eerste deel van de dag bleef het droog en was het niet te koud. De markt was gelukkig al om 10 uur  geopend. Wederom kon men heerlijk op zijn gemak slenteren langs kraampjes met handwerk, kleding, wonderdoekjes om je iPad schoon te maken en planten in alle soorten en maten. Langs de Geerkade waren oude ambachten te bewonderen. En bij de Havenkom was een optreden van Line Dancing.[n]

Op het Van Bergenplein volop activiteiten voor kinderen die actief willen worden met muziek, jongleren of scouting
Oude tractoren stonden uitgestald. Een lust voor het oog voor de liefhebbers
De bootjes vormden een mooi decorum voor het wandelend publiek
Aan de start bij de Lelieloop.