Café De Sportvriend brandde in 2020 af.
Café De Sportvriend brandde in 2020 af. Foto: Jack Konings

Woningen op plek van voormalig café De Sportvriend

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op de plek van voormalig café De Sportvriend aan de Zundertseweg 38 in Etten-Leur komen twee ruimte-voor-ruimte-woningen. Het Etten-Leurs gemeentebestuur wil meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan. Het horecabedrijf stond jarenlang te koop, maar er meldde zich geen koper die het voormalig café nieuw leven in wilde blazen. 

Het horecapand stond al jaren leeg. Na een grote brand in 2020 bleef er van de voormalige feestzaal weinig over. Nu rest er nog een dichtgetimmerd pand. Het voormalig echtpaar Gerrit en Cor Roovers runden jarenlang café De Sportvriend. Het complex stond ook wel bekend als Zaal Roovers. Het café-zalenbedrijf was lange tijd een begrip in Etten-Leur.  Verschillende verenigingen hadden onderdak in de horecazaak. Ook vonden er tal van familiefeesten plaats. In 2005 kwam daar abrupt een einde aan, nadat Gerrit overleed aan een hartinfarct. 

Lang te koop gestaan

Het complex heeft meer dan tien jaar te koop gestaan. Nu heeft zich een koper gemeld die de locatie wil herontwikkelen. Bedoeling is dat er op deze plek twee ruimte-voor-ruimte-woningen komen. De bestaande bedrijfswoning aan het Galgepad 4 krijgt dan een herstemming als burgerwoning. Het collegebestuur wil meewerken aan de herziening van de huidige bestemmingsplannen om de twee woningen op de plek van De Sportvriend mogelijk te maken. De gemeenteraad moet nu nog aangeven of men deze herziening wil bespreken. Ook dient de initiatiefnemer in gesprek gaan met de omwonden via de zogenoemde omgevingsdialoog.