Heren 3 komt het veld op in HC Schaap shirt
Heren 3 komt het veld op in HC Schaap shirt Foto: Inge Mulders

Hockeyteam zet zich in voor Antoni van Leeuwenhoek

ETTEN-LEUR - Onlangs werd het Heren 3-team van hockeyclub Etten-Leur geconfronteerd met het verschrikkelijk nieuws dat er een teamlid terminaal ziek is.


Het vriendenteam heeft op dat moment besloten om het negatieve nieuws om te zetten in iets positiefs, namelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis; hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Het team wil er gezamenlijk voor zorgen dat er verder onderzoek kan worden gedaan, zodat niemand anders de pijn hoeft te voelen waar het teamlid, en zijn omgeving, momenteel door heengaat.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd er op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de inzamelingsactie. Het team speelde de wedstrijd in een HC Schaap-teamshirt. Dit teamshirt is een initiatief van een vriendengroep welke helaas met hetzelfde feit werd geconfronteerd en ook gezamenlijk hetzelfde doel steunen. Daarnaast werden aanwezige toeschouwers verzocht om een donatie te doen. Uiteraard werd er ook een wedstrijd gespeeld, waarbij er door Etten-Leur maar liefst 6 keer werd gescoord tegen de heren van Rapid uit Gorinchem. De einduitslag van deze wedstrijd is 6-1 geworden. Een heel mooi resultaat!

De spelers van HCEL Heren 3 hopen dat de zwaarste (wed)strijd de warming-up zal zijn voor de volgende! Donaties zijn nog van harte welkom en kunnen worden gedaan via de speciale site: https://www.doneeractie.nl/hcel-h3-voor-het-antoni-van-leeuwenhoek-ziekenhuis/-64367[n]