unitas'30 nieuws

ETTEN-LEUR - Zaterdag 25 juni vond het laatste toernooi plaats in een serie van vijf. De Jozef Teunissen Memorial stond op het programma waaraan ons JO13-1 deelnam tezamen met 15 andere 1e en 2e divisie-teams. Dit toernooi staat wijd en zijd bekend en heeft een grote aantrekkingskracht voor teams die tegenstanders zoeken die uit een andere regio komen. 


Doordat een team afgelopen zaterdag in Oosterhout dermate veel blessures had opgelopen moest de organisatie in allerijl nog een vervangend team zien te vinden. Dat werd uiteindelijk een samengesteld team uit eigen “stal”. Ons JO12-1 team met aanvulling speelde als JO13-nieuw mee. Dank je wel jongens en begeleiding voor het invallen. 

Alle teams waren ruim op tijd aanwezig en om 10.00 uur kon gestart worden met de eerste wedstrijden. In vier poules van vier ploegen werd er 's ochtends enthousiast gestreden om de bal. Na de middag werd er in een soort van Knock-Out schema bepaald wie de uiteindelijk winnaar werd en de Jozef Teunissen Wisselbokaal mee nam. Rond de klok van 16.30 uur reikte toernooicommissielid Maurice Hermus de beschikbare bokalen uit. Hij deed dat pas nadat hij alle medewerkers had bedankt voor hun getoonde inzet, in de voorbereidingsfase alsook op de toernooi dag zelf. De aanwezige teams met hun begeleiders, ouders en overige belangstellenden, EHBO, scheidsrechters, materiaalmannen en de ranjaverzorging, het kantinepersoneel en de organisatie. Een welverdiend applaus viel hen ten deel. 

Als talentvolste speler werd de spits van Wilhelmus vereerd met een mooie bokaal. 

Als talentvolste keeper viel het oog op de keeper van W.S.C. Rini en Corné bedankt voor jullie scherp oog in deze. Als sportiefste ploeg, beoordeeld door onze scheidsrechters, kwam de Koninklijke HFC naar voren. 

De eindstand: 1. Wilhelmus uit Voorburg, 2. Jeka uit Breda, 3. B.S.C. Roosendaal, 4. Unitas Gorinchem, 5. Roda’46 uit Leusden, 6. Sc. ’t Zand uit Tilburg, 7. W.S.C. uit Waalwijk, 8. Koninklijke HFC uit Haarlem, 9. Fc Eindhoven, 10. Blauw Wit’34 uit Leeuwarden, 11. Unitas’30 JO13-1, 12. Drechtstreek uit Papendrecht, 13. Zeeburgia uit Amsterdam, 14 Unitas’30 JO13-nieuw, 15. Zeelandia Middelburg, 16. V.V.O.G. uit Harderwijk. 


Hulp nodig op de Clubdag

 Op zaterdag 9 juli hebben we eindelijk weer onze jaarlijkse clubdag! We zijn dringend op zoek naar toezichthouders bij de springkussens (van 12:00-16:00). Kan ook voor een paar uurtjes en de mogelijkheid bestaat ook om als team (of ouders van een team) een springkussen te begeleiden. Help mee om de kinderen veilig te laten spelen en meld je aan via : activiteiten@unitas30.nl Alvast bedankt voor jullie aanmelding namens alle kinderen! 


Pupillen trainerscursus afgerond

Half maart van dit jaar zijn 11 trainers van onze club van start gegaan met het volgen van de pupillen trainerscursus. Op 8 vrijdagavonden werden de cursisten door theorie, trainings-en observatie opdrachten heen geloosd, waar ze zelf opgezette trainingen met elkaar hebben besproken. Uiteindelijk heeft ons dit 10 gediplomeerde trainers opgeleverd die hun opgedane kennis en vaardigheden op en langs het veld verder kunnen ontwikkelen. Wij feliciteren Taner, Ayman, Süleyman, Michel, Jurgen, Wilfred, Paul, Tom, Daniël en Delano met het behalen van het diploma. Daarnaast bedanken we de spelers en begeleiders van de pupillenteams die op de cursusavonden de trainingen en wedstrijdjes hebben uitgevoerd en gespeeld. Ook bedanken we onze praktijkbegeleiders Toon van Iersel en Leon de Bruijn voor het begeleiden en beoordelen van de cursisten.[n]