Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Wielericoon Tom Dumoulin rijdt nog één keer mee in Profwielerronde Etten-Leur

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De organisatie van de Las Montage Holland Profwielerronde in Etten-Leur heeft de eerste groot naam gestrikt. Afscheid nemend wielrenner Tom Dumoulin rijdt nog één keer mee. 

Dumoulin is met recht een wielericoon te noemen. Hij won in 2017 de Ronde van Italië en werd in 2018 nog eindwinnaar van het Profcriterium in Etten-Leur. Ook pakte hij twee zilveren medailles op de Olympische Spelen van 2016 en 2020 op het onderdeel ‘individuele tijdrit.’ Op hetzelfde onderdeel bij de wereldkampioenschappen in 2014 won hij brons, in 2018 zilver en in 2017 goud. Met de ploegentijdrit wist hij samen met het team in 2017 een gouden medaille te winnen op het wereldkampioenschap. 

Definitieve wedstrijd

“Wij zijn als organisatie daarom bijzonder vereerd met de komst van deze kampioen, aangezien dit zijn laatste definitieve wedstrijd in Nederland als beroepsrenner is. Tom zei gelijk ‘ja’ toen we vroegen of hij naar Etten-Leur wilde komen. Volgens hem is het in Etten-Leur goed toeven; gastvrij, goed georganiseerd, een warm welkom, een zeer enthousiast publiek en een heel mooi variërend programma. Daarom kom ik graag”, meldt het wielercomité. “Tom Dumoulin is de eerste renner die officieel is gecontracteerd voor de Profwielerronde. Hij is nog steeds gretig. Bij voorbaat gaf hij aan, dat hij niet alleen komt om afscheid te nemen, maar juist wil vlammen op het nieuwe asfalt van de Anna van Berchemlaan. Hij is gebrand om nog één keer alles te geven, de klinkers te laten rammelen op de Markt, om vervolgens door de winkelstraat in volle vaart naar de finish in de Anna van Berchemlaan te gaan.”