Zanggroep Ex Ligno in Paulushofje
Zanggroep Ex Ligno in Paulushofje Foto: Maarten Bicknese

Zanggroep Ex Ligno laat Middeleeuwen herleven in het Paulushofje

Algemeen

ETTEN-LEUR - Op zaterdagmiddag 9 juli om half drie herleven de Middeleeuwen in het Paulushofje aan de Markt van Etten-Leur met een optreden door zanggroep Ex Ligno. In een zomerconcertje zal de zomer welkom worden gezongen met “A summer is acoming in”. 

Binnen het historische decor van de oude huisjes zingt de groep van 16 zangers in historische kostuums liedjes uit Middeleeuwen en Renaissance. In de Middeleeuwen vermaakten zangers het volk tijdens markten en kermissen met ondeugende liedjes. Ex Ligno zal er hiervan een aantal voorbeelden van geven. In de Renaissance werden ook de meer romantische liedjes populair. In het optreden zullen beide periodes afwisselend ten gehore worden gebracht, veelal driestemmig. Ex Ligno is de Latijnse variant van de naam van de eerste heren van Etten: uten Houte. 

De zanggroep die is opgericht door Dieneke Bicknese-de Rhoter, heeft zich hiernaar genoemd en bestaat nu drie jaar. De zangers hebben veel plezier in de liedjes en zij hopen dat deze middag op het publiek over te brengen. Iedereen kan vrij binnenlopen in het hofje, maar het optreden is eenmalig, dus wie alles wil horen moet om half drie aanwezig zijn. Er zijn stoeltjes aanwezig. Men kan dan het concertje mooi combineren met een bezoek aan het (streek)museum De kunst van het leven, dat in het Paulushofje is gevestigd.