Woensdag 6 juli

Ontmoetingsruimte open.

10:00 | De Schaapskooi

In de zomermaanden gaan de gezellige activiteiten voor 50 plussers in ontmoetingsruimte 'de Schaapskooi' gewoon door. U bent alle dagen van de week ook op zondagochtend welkom, alleen op zaterdag gesloten. Enkele van de vele activiteiten: Bingo, iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur, koffie-inloop ochtenden op zon-, maan-, en woensdagochtend 10.00-11.30 uur, biljarten, gymnastiek “bewegen voor ouderen” met professionele begeleiding, iedere vrijdagmiddag het eetpunt en op de laatste dinsdag van de maand stamppotmaaltijd (graag voor maaltijden vooraf reserveren). “De Schaapskooi” is in het centrum van Etten-Leur (achter het gemeentehuis). Men hoeft geen lid te zijn om aan onze activiteiten te kunnen deelnemen. Info: De Schaapskooi dreef 41-43 4875 AC Etten-Leur Tel: 076 - 50 355 74 Email: schapenweide@avoord.nl. www.avoord.nl (locaties).

 Tentoonstelling ‘Inspiratie’

13:30 | Van Goghkerk

T/m 5 augustus vindt in de Van Gogh Kerk Etten-Leur een bijzondere tentoonstelling plaats: ‘Inspiratie’. Met prachtige Ossetische schilderkunst. De tentoonstelling ‘Inspiratie’ brengt zo’n 17 kunstenaars van verschillende generaties samen. Ze wonen in diverse Europese landen en ze werken met verschillende technieken. De rode draad: ze hebben Ossetische roots en ze zijn geinspireerd door Vincent van Gogh. Deze kleurrijke en gevarieerde tentoonstelling is een absolute aanrader! Kijk voor meer Van Gogh Etten-Leur op www.vangoghkerk.nl


 

Open repetitie gemengd koor De Cantorije

19:30 | Trouwkerkje

Gemengd koor de Cantorije houdt vanavond (6 juli) om half acht een openbare repetitie in ontmoetingscentrum De Linde aan de Wipakker 15. Mensen die graag zingen zijn van harte welkom om eens te kijken hoe het er op een koorrepetitie aan toe gaat. Een mooie gelegenheid voor aspirant leden om met het koor en haar dirigent kennis te maken. Het koor staat sinds begin dit jaar onder leiding van de Bredase dirigent Wout Kwakernaat. Na de vakantieperiode gaat De Cantorije zich richten op het kerstconcert dat zaterdag 10 december in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein zal plaatsvinden, Nadere informatie op de website Cantorije.nl en via secretaresse Trudy Vloeimans tel. 0640241701. In de grote zaal van wijkcentrum De Linde gaf De Cantorije onlangs een geslaagd zomer concert. Voorzitter Toos Schouten kon een goed gevulde zaal welkom heten. Onder de talrijke muziekliefhebbers ook wethouder René Verwijmeren. Het was het eerste optreden van dit bekende Etten-Leurse koor onder leiding van de nieuwe dirigent Wout Kwakernaat. Ondanks een onderarm in het gips als gevolg van een verkeersongeluk, kweet hij zich met groot enthousiasme van zijn taak. 

 

Zaterdag 9 juli

Expositie cursisten Arti-tof

10:00 | Arti Tof

Op 9 en 10 juli vindt een expositie plaats van de Arti-Tof-cursisten in het atelier van Jacqueline Braat. Onder haar bezielende leiding zijn de cursisten bezig met hun eindwerk waarin zij hun creatieve ei "kwijt kunnen schilderen”, een hobby waaraan steeds meer mensen in Nederland zich wagen. Je hoeft helemaal geen aanleg te hebben of ook maar te denken dat je niet kunt tekenen/schilderen, achter je schildersezel ben je weg uit je dagelijkse gedoe en kun je je eigen wereld scheppen. Plezier moet centraal staan en zo ontstaan er vaak onvoorspelbare en spannende creaties en je stimuleert elkaar in een gezellige en ontspannen sfeer. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Voor sommige cursisten is het de éérst keer dat ze exposeren bij Jacqueline, ook zij zullen zich, net zoals de al meer ervaren mede-cursisten, trots en blij voelen als publiek een kijkje komt nemen.De expositie vindt plaats in het atelier van Jacqueline Braat (Arti-Tof) op zaterdag en zondag 9 en 10 juli van 10.00 tot 17.00 uur, Oude Bredaseweg 118 in Etten-Leur.