Het voormalige pand van de Rabobank staat al 11 jaar leeg.
Het voormalige pand van de Rabobank staat al 11 jaar leeg. Foto: Monique Jansen

Nieuwe bestemmingen voor gebouwen omgeving station Etten-Leur

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het gemeentebestuur wil meewerken aan de herontwikkeling van de locaties Stationsstraat 35-37 en het Stationsplein 45 in Etten-Leur. Op de adressen Stationsstraat 35 en 37 wil Amarant cliënten met een verstandelijke beperking huisvesten. “In totaal komen er 34 appartementen”, vertelt wethouder Jean-Pierre van der Schouw.

Het college van burgemeester en wethouders ziet de 34 appartementen zitten en wil onder voorwaarden akkoord gaan. Amarant heeft de wens om zoveel mogelijk groen aan te leggen bij deze woonvoorziening. Daarnaast zijn er minder parkeerplaatsen nodig dan meestal vereist. “Deze doelgroep heeft minder vaak een auto”, legt Van der Schouw uit. De bewoners die aan de Stationsstraat komen te wonen, krijgen vanuit Amarant straks 24 uur begeleiding per dag. Om een omgevingsvergunning mogelijk te maken, moet de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeven. 

Ook voor het oude gebouw van de Rabobank aan het Stationsplein 45 ligt een concreet plan. Een projectontwikkelaar wil op deze plek 45 appartementen bouwen. Bedoeling is om twaalf koopappartementen rond de 200.000 euro te realiseren. De overige woningen zijn bestemd voor de middeldure verhuur tussen de 850 en 900 euro per maand. Wethouder Van der Schouw is blij met deze plannen. Het pand aan het Stationsplein staat al zeker elf jaar leeg. Eerder lagen er plannen om dure appartementen te bouwen, maar bleek te weinig animo voor. Het gemeentebestuur stelt de gemeenteraad voor om ook voor dit project een verklaring van geen bedenkingen af te geven.