Afbeelding

Klein gestart en uitgegroeid tot wereldspeler van formaat

ETTEN-LEUR - Bij het horen van de naam VERDEGRO zal er bij weinig mensen direct een belletje gaan rinkelen. Toch komt iedere automobilist die op de snelweg rijdt met regelmaat een product van Verdegro tegen; denk aan de grote verlichtte pijlen bij wegwerkzaamheden, de informatieborden en de rode kruizen boven de weg.


Accountmanager Roel van Loenhout en PR Medewerker Michelle Briët geven uitleg en schetsen de enorme groei van de laatste 20 jaar: 

“In 2003 ontwikkelden en produceerden de oprichters Gerrit Verwijs en wijlen Sjoerd de Groot eigenhandig de producten om de verkeersveiligheid te vergroten. 

In Bergen op Zoom werd gestart met de productie van de zogenaamde Solar Actiewagens met LED lampen die volledig stand alone draaien. Dit was een schil contrast met de toenmalige conventionele variant voorzien van een diesel-aggregaat en halogeenlampen.

Later werd het gamma uitgebreid met andere mobiele verkeerstechnische toepassingen om de verkeersveiligheid te vergroten zoals de botsabsorber, die vaak als eerste obstakel bij wegwerkzaamheden wordt ingezet. Bij een eventuele aanrijding is de kans op letsel voor zowel wegwerker als automobilist sterk verkleind. Hierdoor worden wekelijks levens gered over de gehele wereld.

In 2006 werd aan Verdrego (toen net gevestigd in Roosendaal) één van de grootste Europese tenders gegund in hun branche; dit betrof het leveren van 320 autodrips voor weginspectievoertuigen van Rijkswaterstaat. Het welbekende dynamisch LED informatiepaneel op de jeep van een weginspecteur om weggebruikers te infomeren en te waarschuwen gedurende calamiteiten. 

De veelal gepatenteerde producten van Verdegro blijven niet alleen in Nederland; inmiddels wordt er naar 48 landen in de wereld verscheept.

In Chicago USA is een verkoopkantoor gevestigd maar alles wordt in Etten-Leur vervaardigd.

De continue groei maakte het nodig om de productiefaciliteit uit te breiden. In 2008 verhuisde het bedrijf naar industrieterrein Vosdonk te Etten-Leur, waar in 2017 ca. 2000 m2 werd bijgebouwd. 

Nu in 2022 wordt er weer een uitbreiding van 2400 m2 gerealiseerd, die a.s. september gereed is. 

Met deze uitbreiding is er opnieuw behoefte aan nieuwe medewerkers. Nu werken er circa 45 mensen in een plezierige platte organisatie met een eigen opleidingsschool en de mogelijkheid om een diploma te halen, maar collega`s zijn zeker welkom”.