Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Ik deed een herkansing omdat ik een acht op mijn eindlijst wilde’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Nienke Veenvliet zwaait de KSE gedag met een vwo-diploma op zak. Op de vraag of het een spannende tijd was geeft Nienke aan dat het eigenlijk wel meeviel. “De examentijd was heel spannend maar als ik er op terugkijk viel het allemaal wel mee.”

Hoewel de 17-jarige Nienke in één keer geslaagd was, besloot ze toch gebruik te maken van een herkansing. “Ik wilde graag nog een acht op mijn lijst, daarom heb ik Engels herkanst. En met succes.”

Toch heeft Nienke het idee dat haar middelbareschooltijd wel erg snel ging. “De bovenbouw is echt voorbij gevlogen. Maar ik heb ook het idee dat ik dat niet volledig gevolgd heb. Dat komt natuurlijk door corona. Zo ging ook de buitenlandreis niet door en dat vind ik erg jammer.” Maar toch heeft ze een band maar haar jaargenoten. “Natuurlijk ken ik iedereen, maar ik verwacht alleen met mijn vrienden contact te houden.”

De toekomst van Nienke ligt in de zorg. “Omdat ik uitgeloot ben voor geneeskunde ga ik volgend jaar beginnen met hbo verpleegkunde in Breda. Dan kan ik lekker op de fiets, dat is maar een half uur. En volgend jaar doe ik natuurlijk weer mee met de loting voor geneeskunde.” Een bijbaantje in de zorg heeft ze nog niet. “Ik werk bij de Jumbo, maar ik ben er wel naar aan het kijken. Ik ben alleen nog erg jong en dan mag je gezien de verantwoordelijkheid niet zoveel doen in de zorg. Dus daar wacht ik nog even mee.”