Afbeelding
Foto: Desiree Cooremans

Kleinschalige opvang BUNNY voor kinderen bijna net als thuis

Door: redactie Bedrijvig Nieuws

ETTEN-LEUR – Afgelopen weekend was het zover bij BUNNY: De open dag! In februari 2022 opende dit nieuwe kleinschalige kinderdagverblijf &buitenschoolse opvang haar deuren aan de Wilhelminalaan 14. Het was tijd voor een feestje. “Een leuke dag voor alle kinderen”, aldus eigenaresse Hava Karahan. De herinrichting van de speelse en uitnodigende buitenruimte was net klaar. Ook maakten we kennis met de onderliggende intenties en met de liefdevolle en professionele missie van Hava en haar team.

DOOR: LEN POPPELAARS

Soms wil je zelf weer even klein zijn. De verschillende speelhoeken in de ruimte van de twee verticale groepen van 0-4 jaar, staan er uitnodigend bij. De poppenhoek, bouwhoek, keukenhoek, leeshoek en een gave hoek bijvoorbeeld om te chillen. De grote tafel waar samen aan gegeten en geknutseld wordt. zo worden kinderen uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen. “Wij hebben echt aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind en zijn altijd benieuwd hoe ouders hier zelf naar kijken”, licht Hava, zelf moeder van vier toe. De ruimte van de BSO voor kinderen vanaf 4 jaar kent hetzelfde doel, met op leeftijd afgestemde mogelijkheden.

“Natuurlijk hebben we te maken met regels en protocollen. We werken met een dagindeling. Maar staan bekend om onze flexibiliteit: dat kan omdat we kleinschalig zijn. We zijn een verlengde van thuis, een tweede thuis van huis. Wat BUNNY bijzonder maakt zijn de ruime openingstijden. Iedere werkdag vanaf 6.00 uur tot 19.30 uur staan Hava en haar team klaar voor alle kinderen. Andere voorbeelden van flexibiliteit? Langer laten slapen of na een uurtje wakker maken, net als thuis. Elke dag eten we rond 5 uur samen een warme maaltijd. Liever thuis eten? Mag! We ontzorgen ouders tijdens de opvang in alles. Alle maaltijden zijn inbegrepen bij BUNNY net als luiers, flessen, spenen en slaapzakken. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets vergeet.”
Ze gaan met regelmaat samen op stap. Even naar het hertenkampje of samen boodschappen doen. Of gewoon lekker in de uitdagende tuin spelen. “Samen op de grond met een boekje, rust uitstralen en meespelen. We werken vanuit een ruime blik, fijn dat iedereen anders is en anders mag zijn. Diversiteit is een verrijking. Bij BUNNY vieren wij alle feesten. Van Sinterklaas tot het Suikerfeest, van Kerst tot Offerfeest. Gezellig en op een luchtige manier.”[n]


Bunny groeit gestaag maar heeft momenteel geen wachtlijst. Meer weten of nieuwsgierig? Kinderdagverblijf en BSO BUNNY is bereikbaar op (06) 33 44 09 09.