Luchtfoto polder Weimeren.
Luchtfoto polder Weimeren. Foto: Brabantse Delta

Inloopavond polder Weimeren

ETTEN-LEUR - Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en  de provincie Noord-Brabant nodigen je uit voor een inloopavond. Tijdens de inloopavond delen we de plannen uit het ontwerp projectplan voor deelgebied polder Weimeren. De avond vindt plaats op donderdag 21 juli van 19.00-21.00 uur in Café Elsakker, Nieuwveerweg 2, 4841 KA Prinsenbeek. Tussen 19:00 en 21:00 uur kun je vrij binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.


Waarom een inloopavond?

Deelgebied Weimeren bestaat uit 2 fasen. Fase 1 zijn we nu aan het uitvoeren. Voor fase 2 delen we graag de plannen uit het ontwerp projectplan. Dit doen we tijdens de inloopavond. Medewerkers van Staatsbosbeheer en het waterschap zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.


Wat zijn de plannen in het gebied?

Het westelijke deel van het gebied richten we zo in dat de natuur kan herstellen en de biodiversiteit en waterkwaliteit worden verbeterd. Deelgebied Weimeren ligt in de gemeente Prinsenbeek. Meer informatie over deelgebied Weimeren lees je op onze website.


Project noordrand midden

Noordrand Midden is onderdeel van het Natuurnetwerk Brabant en is aangewezen als Natte Natuurparel. Om natte natuur een kans te geven zich te ontwikkelen, verbeteren we de waterhuishouding in het gebied.

In Natuurnetwerk Brabant worden bestaande en nieuwe natuurgebieden door ecologische verbindingszones met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen dieren zich makkelijker van het ene naar het andere natuurgebied verplaatsen. Zo geven we planten- en dierensoorten de kans om zich te blijven ontwikkelen.

Om de natuur een zetje te geven, richten we de waterhuishouding in de natuurgebieden anders
in. Nu zijn de waterpeilen vaak nog te laag en is de waterkwaliteit te voedselrijk. Dat is niet gunstig voor de natuur. We versterken daarom de gebieden, breiden ze uit en passen de waterhuishouding aan. Zo behouden we het karakter van elk natuurgebied én kunnen bijzondere soorten, zoals de otter, roerdomp en krabbescheer, zich hier komen vestigen.


Meer informatie over het project vind je op onze website: www.brabantsedelta.nl/noordrandmidden.[n]