Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Ontspannen heet hij iedereen welkom tijdens de opening. Hij kent ook echt alle betrokkenen. Robin Huijskens is namens Alwel beheerder of zoals hij het zelf zegt: local hero van Rock.


Vijf jaar geleden voelde hij zich al de verbinder van het pand. Robin had toen een koffietentje in het oude kantoorpand. Dat werd destijds verhuurd aan jonge ondernemers. "Die tijd hebben we helaas niet goed af kunnen sluiten want door corona waren we al een tijdje dicht toen in september 2020 het pand gesloopt werd," vertelt Robin. 

Voor Robin was het wel de bedoeling om terug te komen op deze locatie. "Helaas hebben we geen horeca-vergunning gekregen maar ik woningstichting Alwel wil mij wel betrokken houden bij het pand." Daarom is Robin nu twee dagen per week local hero. "Ik wil niet zeggen dat jongeren altijd overlast veroorzaken, maar het is wel belangrijk om hier vaak aanwezig te zijn. Ik ben beschikbaar als aanspreekpunt maar voer ook controles uit als het bijvoorbeeld om de brandveiligheid gaat." 

In samenwerking met Surplus krijgt de gemeenschappelijke ruimte van Rock ook een sociale functie. "Ik ga jongeren begeleiden die wat extra hulp nodig hebben. Tijdens een project van 16 weken proberen we dan bij te dragen aan hun maatschappelijke ontwikkeling. Het mooiste hier is de potentie van verbinding." [n]