Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Als buurtbewoners zijn veel betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom Rock. Riet en Ton Schouw wonen al sinds 1965 om de hoek. Toen het voormalige kantoorpand verloederde voelde de buurt ook minder prettig aan.


"Wij wonen hier zo lang dat we ook het vorige pand nog gebouwd zien hebben," vertelt Riet. "Het pand heeft te lang leeggestaan. Toen stond het te verpieteren. Voor ons voelde het niet prettig je weet niet wat er gebeurd als iemand bijvoorbeeld een steen door de ruit gooit."

Over de gang van zaken rondom de nieuwbouw is Riet erg te spreken. "Wij zijn als buurtbewoners altijd goed betrokken gebleven. Wij zijn wezen kijken bij de bouw en altijd netjes op de hoogte gehouden." Toch ging er ook iets mis. "Vorig jaar in mei viel hier een bouwkraan om, daar was toen ook veel belangstelling voor." vertelt Riet. 

Ook over het gebouw zelf is Riet erg te spreken: "Het is hier zo mooi dat zelfs mijn kleindochter van 21 hier wel zou willen wonen. Zo dichtbij het station dat lijkt haar ook fijn. En wij gingen zelf ook altijd met het de bus en trein overal naartoe." 

Waar Riet mee af wil sluiten? "Ik hoop dat de jeugd het hier in de wijk net zo fijn heeft als wij het altijd gehad hebben." [n] TEKST YVONNE VERMEULEN