Peter Kuijlaars tijdens een training bij de Galderse Meren
Peter Kuijlaars tijdens een training bij de Galderse Meren Foto: Peter Kuijlaars

Nieuwe uitdaging MilesGiveSmiles: zwemchallenge

ETTEN-LEUR - Op 26 augustus aanstaande wordt Peter Kuijlaars, woonachtig in Etten-Leur, 60 jaar. Hij viert dit door de zwemchallenge van 22 kilometer aan te gaan. 


Kuijlaars heeft in 2017 “MilesGiveSmiles opgericht, om middels sportieve uitdagingen geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. “Deze voor mij bijzondere verjaardag wil ik combineren met een sportieve uitdaging.” Na het evenement van vorig jaar zocht hij iets nieuws. "Mijn vrouw zei als grap: “Waarom doe jij niet iets met zwemmen?”. Kuijlaars was in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw een niet onverdienstelijk wedstrijdzwemmer.

 

Ondanks zijn ervaring als zwemmer heeft Kuijlaars een dergelijke afstand nimmer gezwommen. Op de vraag of dit wel te realiseren is, zocht hij hulp van zijn broer Joost. Deze heeft veel ervaring met open water zwemmen, heeft meerdere malen het IJsselmeer overgezwommen en meerdere lange afstanden gedaan, en begeleidt nu open water zwemmers. Na een intensieve trainingsperiode, denkt Peter de tocht aan te kunnen.

Dit jaar staat de challenge in het teken van Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV). Mede doordat de stichting 100% door vrijwilligers wordt gedragen kunnen alle activiteiten kosteloos aangeboden worden.


De challenge start op 26 augustus a.s. om 10:30 uur vanaf het ponton van Beleef Breda, in de Haven van Breda. De aankomst is in de Leursche Haven aan de Havenkom te Etten-Leur, nabij Korenmolen De Lelie. De tocht is te volgen via www.facebook.com/milesgivesmiles. Doneren kan via www.skov.org/milesgivesmiles.[n]