Gemend Koor De Cantorije repeteert iedere woensdagavond in De Linde
Gemend Koor De Cantorije repeteert iedere woensdagavond in De Linde Foto: Hans Hufkens

Koor De Cantorije start nieuw zangseizoen

ETTEN-LEUR - Gemengd koor de Cantorije is na de vakantie weer begonnen aan een nieuw zangseizoen. De wekelijkse repetities zijn vanaf volgende week, 31 augustus, iedere woensdagavond van half acht tot half tien in wijkcentrum De Linde.  


Na een geslaagd voorjaarsconcert gaat het koor zich richten op het aanstaande kerstconcert dat op zaterdagavond 10 december in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein zal plaatsvinden. Het ruim dertig leden tellende koor staat onder leiding van de Bredase dirigent Wout Kwakernaat. Hij is een zeer ervaren musicus en dirigent van verschillende koren. Met veel enthousiasme leidt hij de koorrepetities, met aandacht voor alle zangpartijen en met name de mannen worden door hem extra goed begeleid.  Naast het aanleren van nieuw repertoire  probeert hij ook de zangkwaliteit van het koor te verbeteren.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij hoeven geen auditie te doen. Enige muziekkennis is fijn maar niet noodzakelijk. Aspirant leden mogen gratis enkele weken mee repeteren. Ook mensen die een keer op de repetities de sfeer willen proeven, zijn van harte welkom. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van Mozart tot musical en van licht klassiek tot het meer populaire genre. De leden hebben middels een eigen muziekcommissie inspraak in het repertoire. Dat zal de komende maanden veelal alleen uit Kerstmuziek bestaan. Wie nu lid word kan met het kerstconcert al meezingen. Het koor, dat inmiddels meer dan vijftig jaar bestaat, treedt regelmatig op en staat In Etten-Leur goed bekend.

Behalve het samen musiceren is voor de leden van het koor ook het sociale aspect belangrijk. Velen zijn al tientallen jaren lid. Lief en leed wordt gedeeld en in de pauze en na afloop kan er in de foyer bij een drankje worden bijgepraat.

Nadere informatie is te vinden op internet (Cantorije.nl)) of bij voorzitter Toos Schouten, tel. 5015994 of secretaresse Trudy Vloeimans, tel. 0640241701.[n]