Werk van Pieter en Emily
Werk van Pieter en Emily Foto: Emily Wiessner

Achter de voordeur van de open Atelierroute, locatie 9

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op locatie 9, Kloosterlaan 76, is werk te zien van Emily Wiessner, fotograaf / beeldenmaker, en Pieter van Dijck, muziek / tekeningen. Data: vr 16, za 17 en zo 18 september.

Emily Wiessner

Met een opa als Louis Schmidlin (fotograaf in Tilburg vanaf 1908) en een prachtig archief oude plaatjes was ik meteen verkocht (1965): Dat wilde ik óók!

Rond dezelfde tijd ging ik beelden maken (3d) en begon te experimenteren met een mix van klei en “vreemde” materialen. Bijvoorbeeld koper uit een oude radio, schroefjes en moertjes. Mijn eerste “Levensboom” (1967) pronkt nog steeds in mijn atelier. Het is een soort vrijheidsbeeld.

Nu, ruim een halve eeuw later, maak ik nog steeds beelden. Inspiratiebronnen: architectuur van Pyramides tot Art Deco; de natuur, van vogel tot jakhals; en etnografie, met name Tibet, India en China. In mijn beelden en potten verwerk ik veel materiaal wat ik mee heb gebracht van mijn verre reizen. O.a. ijzerzand, vulkaansteen en  Rode Stof uit Jaipur.

En de fotografie? Ik wil alles fotograferen wat bijna niet te zien is, heel dichtbij en heel ver weg. Een soort “onderzoeken” eigenlijk. Van kraters op de maan tot kleine kriebelbeestjes. En natuurlijk Aarde, Water, Lucht en Zon (Vuur). M’n andere liefde is portretfotografie: o.a. “kinderen van Tibet, India, China en Equador” (boeken in wording). Invloeden van oude culturen en de natuur zijn in mijn werk duidelijk voelbaar.

Pieter van Dijck

Pieter van Dijck componeert en tekent. Hij laat tijdens de open dagen vast en zeker muziek horen uit zijn nieuwe boek “pianoverhaaltjes” (met eigen tekeningen en muziekjes).