Fête de la Nature
Fête de la Nature Foto: IVN Dintel en Marklanden

IVN viert ‘Fête de la Nature’ oftewel Feest van de natuur

Algemeen

RIJSBERGEN - IVN Dintel en Marklanden zet zich in voor joúw natuur, maar dat niet alleen, zij willen ook graag al hun kennis met je delen. Zaterdagmiddag 3 september ben je met het hele gezin uitgenodigd op de Pannenhoef bij de Zwarte Schuur. Je kunt er struinen door het het bos samen met de natuurgidsen, of vogelgeluiden leren herkennen, leren hoe je eenvoudig een water element kan toevoegen in jouw tuin en nog veel meer. 

Onze vrijwilligers hebben per werkgroep een leuke én leerzame natuuractiviteit georganiseerd. De Uilen- en jeugdwerkgroep en de Vlinder & insectenwerkgroep, de Ruimtelijke ordening en Duurzaamheidwerkgroep naast de Natuurfotografie-, de vogel- en de wandelwerkgroep. 

Genoeg te beleven voor elke leeftijd

Voor sommige activiteiten adviseren wij u om vast een plaatsje te reserveren, dit zijn o.a. de natuurfotografie workshop voor de jeugd en de wandeling door het natuurgebied. U kunt zich hiervoor inschrijven middels het formulier op onze website. Traditie Fête de la Nature is een landelijk natuurfestival dat als burgerinitiatief is opgezet en nu door IVN ondersteund. Er is niet één organisator van het festival, iedereen kan zelf een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Het is dus ieder jaar weer een verrassing wat voor evenementen en feestjes er georganiseerd worden door Nederland. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past. Er is geen kaartverkoop, of winstoogmerk en voor iedereen dus toegankelijk. 

Waar en wanneer

Op zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 bent u welkom bij de Zwarte Schuur in natuurgebied de Pannenhoef. Houd u van fietsen, dan hopen wij dat u uw auto thuis laat en krijgt u van ons een kleine beloning. Beter voor de natuur en makkelijker en terplekke parkeren? De dichtstbijzijnde parkeerplaats is De Lokkerberg, van daar af nog een kwartiertje lopen. Het adres van de Zwarte Schuur is: Pannenhoef 4, 4891TJ Rijsbergen. Graag tot dan!

Fête de la Nature