Werk van de kunstenaars
Werk van de kunstenaars Foto: Piet van Aaken

Achter de voordeur van de open Atelierroute

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Ook dit jaar bent u tijdens de Open Atelierroute weer van harte welkom op Lichttorenhoofd 24 te Etten-Leur. Met divers werk van maar liefst vier kunstenaars is een bezoek aan locatie 7 met zijn prachtige tuin meer dan de moeite waard.

Piet van Aaken / fotografie

Het werk van gastheer Piet is te zien in de serre. De kleuren, het lijnenspel en de opvallende opnames maken de foto’s heel bijzonder. Hij laat zien dat je geen verre reizen hoeft te maken om prachtige foto’s te maken die boeiend blijven om naar te kijken. Ieder onderwerp is interessant om vast te leggen en dichtbij te vinden.

Kaat / tekenkunst

Kaat exposeert haar tekenkunst. Ze tekent ingetogen, pure, krachtige portretten met een expressieve schoonheid en op een bepaalde manier, een kwetsbare ‘naaktheid’. Tijdens het tekenproces probeert ze de ziel van de geportretteerde in een roerloos beeld te vangen. Ze werkt voornamelijk met grafiet. Haar stijl: ‘Pure tekenkunst, met een persoonlijk en eigentijds handschrift’. Als kunstenares hoopt ze dat als mensen naar haar kunst kijken, ze met hun hart kijken, het echt zien en erdoor geraakt worden. Want zoals ze zelf zegt: ‘Kunst is toch vooral een kwestie van gevoel. Kijken doe je met je ogen, zien doe je met je hart’. Wil je meer weten over haar werk: www.kaatsstudio.com

Ine Jordans / beeldhouwkunst

Ine werkt hoofdzakelijk met steen en klei, met een sterke voorliefde voor het werken met steen. Hakken in steen betekent beslissingen nemen. Soberheid en krachtige vormen zijn typerend voor haar werk. Haar beelden zijn meestal geabstraheerd / figuratief. Bij het maken van haar werk spelen de natuurlijke vorm van de steen, haar gevoel en intuïtie een belangrijke rol. Elk beeld is een unica, omdat iedere steen weer anders is qua vorm, hardheid en technische mogelijkheden. Zij heeft al diverse keren, met succes, deelgenomen aan de OAR.

Meer weten: www.inejordans.nl

Ingrid van der Meer / emaille- en edelsmeedwerk

Sinds haar 14e jaar voelt Ingrid zich aangetrokken tot het mooie proces van het smelten van glas op metaal, 40 jaar later bepaalt deze techniek een groot deel van haar leven. Ze heeft het gevoel dat creativiteit een 6e zintuig is. Geïnspireerd door haar reizen, waarbij mens en natuur op vele manieren indruk op haar maken, werkt ze haar ontwerpen uit tot mooie, unieke, draagbare sieraden in diverse stijlen en materialen. Daarnaast maakt ze ook wandstukken en 3D objecten met emaille. Tevens geeft ze workshops in haar eigen atelier.

Websites: www.DoubleEyeDesign.com en www.emaille.DoubleEyeDesign.com

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om kennis te maken met de kunstenaars en hun kunstwerken op 16, 17 en 18 september van 10.00 tot 17.00 uur, Lichttorenhoofd 24 te Etten-Leur.