Afbeelding
Foto: Pixabay

25-jarig bestaan van Bridgeclub KBO Etten

Algemeen

ETTEN-LEUR - Eindelijk was het dan zo ver. Op zaterdag 3 september j.l. vierden wij het 25-jarig bestaan van onze Bridgeclub KBO Etten.

Het feest werd gehouden in ons clubhuis De Linde, dat erg leuk versierd was in de kleuren groen en wit. Tot onze grote verrassing werden we ontvangen door 2 feestelijk, met speelkaarten uitgedoste, meiden van cabaret groep Onvermeidelijk, die ons onder grappen en grollen naar de feestzaal begeleiden.

De voorzitter van de bridgeclub opende de dag met een overzicht van de afgelopen 25 jaar. Daarna werd de microfoon overgedragen aan het feestcomité. Allereerst spelden zij het bestuur een mooie corsage op. Daarna kregen we speluitleg over het aparte bridgespel wat er aan het gewone bridge werd verbonden. 

Het kwam er op neer om letters te verzamelen en aan het eind van de middag het langste woord te maken. Voordat we met de bridge begonnen kregen we koffie met een 25-jarig gebakje (het was wel vers hoor). We speelden 3 rondes en om 12 uur werden we blij gemaakt met een glaasje Prosecco, zodat we konden toosten op dit 25-jarig jubileum.

Mevrouw Houtepen, afgevaardigde van het KBO bestuur kwam en hield een leuke toespraak. Om half een begonnen we aan een uitgebreide lunch die uit een warm en koud buffet bestond. Ook het toetje ontbrak niet. Met veel lawaai en bombarie kwamen 7 dames van de muziekgroep “Eigenwij(f)s” optreden. Zij tracteerden de aanwezigen op een gezellig stukje muziek waarbij zelfs de polonaise gedaan werd.

Na 2 rondes bridgen en een paar warme hapjes was het tijd voor de prijsuitreiking. Er werden veel prijzen uitgedeeld waaronder die van de zomercompetitie, het langste woord en de einduitslag van die dag. 

Heel tevreden gingen alle deelnemers naar huis waarbij zij bij het verlaten van het gebouw De Linde, een leuke paraplu met KBO-logo meekregen. Alhoewel het een zilveren jubileum was, was het echt een dag met een gouden randje.[n]