Werk van Henriette en Ellemiek
Werk van Henriette en Ellemiek Foto: Henriette Coppens

Achter de voordeur van de Openatelierroute

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de voordeur. Locatie 11, Van Genkstraat 32. Henriette Coppens en Ellemiek de Haas. 16-17-18 september.

In de ruimte waar voorheen Bolke de Beer (2dehandskleding) was gevestigd vindt u nu locatie 11 van de Open Atelier Route Etten-Leur (OAR). De voormalig eigenaresse van Bolke, Henriëtte Coppens, is al zo’n acht jaar actief met tekenen en schilderen. Zij heeft ook al enkele malen deel genomen aan de OAR op een andere locatie. Nu is het werk van Henriëtte samen met dat van Ellemiek de Haas, die oorsieraden maakt, te bewonderen aan de Van Genkstraat 32. Het belooft een kleurrijk geheel te worden! Zowel de oorbellen van Ellemiek als de tekeningen en schilderijen van Henriëtte worden gekenmerkt door fleurige combinaties. De oorsieraden van Ellemiek zijn handgemaakt en elk paar is uniek. Zij gebruikt hiervoor enkele bijzonder mooie technieken zoals beadwork en soutache embroidery gecombineerd met edelstenen, parels of kristallen. Haar inspiratie haalt ze vaak uit de natuur. Elk paar is heel draagbaar, een sieraad dat je outfit persoonlijk en echt af maakt. Wil je meer zien? www.elleselegantearrings.nl
Henriette schildert met acryl in transparante lagen waardoor veel schakering in kleur ontstaat. Ook haar
portrettekeningen met pastelkrijt en -potlood zijn vaak een explosie van kleur. Zij is in de loop der jaren steeds meer geboeid geraakt door “het portret”. Bijzonder toch dat miljarden mensen allemaal een unieke variatie op een thema vormen. Het blijft een uitdaging om iemand te vangen op doek of papier. Een andere inspiratiebron is dans/ballet. De lijnen en beweging zijn de basis voor een mooie serie werken. Op www.jetsportretart.nl vind je een voorproefje.
Henriette en Ellemiek heten u graag welkom op locatie 11!