KBO-Leur kijkt naar de toekomst

ETTEN-LEUR - Katholieke Bond voor Ouderen geeft informatie en verzorgen activiteiten voor senioren in de woonkern Leur en omgeving. Onze thuisbasis is in het Turfschip waar ook onze activiteiten plaats vinden.


In onze “huiskamer” is een gezellige plek waar leden elkaar ontmoeten voor een gezellig samen zijn onder het genot van een kopje koffie. Er wordt een scala van activiteiten georganiseerd zoals bridgen; darten; gespreksgroep; gezamenlijk koken; gymnastiek; hobbyclub; jeu de boules; klaverjassen; koersbal; lijndansen; rikken en jokeren; sjoelen; Gerifit (onder begeleiding van Praktijk Leurse Haven); yoga en ons “blote draoikescafe” op iedere 1e dinsdag van de maand van 10.00-11.30 uur. Leden kunnen hier kleine reparaties laten uitvoeren, dit in overleg met de uitvoerende vrijwilligers of dit haalbaar is.


Trips en voorlichting

Ook worden er dagtrips georganiseerd en meerdaagse reizen. KBO Leur geeft ook voorlichting over veilig wonen, vervoer, gezondheid en nog vele andere onderwerpen. Ook bieden wij hulp van adviseurs zoals belasting-invulhulp die u de mogelijkheid bieden om uw belastingaangifte te verzorgen. Ouderenadviseurs die u informeren en uw mantelzorgers op het gebied van o.a. wonen, welzijn en vervoer.


Vrijwilligers

De afgelopen jaren en nog steeds hebben wij als KBO Leur altijd kunnen bouwen op trouwe vrijwilligers. Zij zijn de schakel voor het maatschappelijke als het sociale vlak van de activiteiten die wij op onze agenda hebben staan. De afgelopen twee jaar van het Corona virus heeft ons een pas op de plaats gegeven en zijn er in deze periode onder ons mensen ontvallen. Ook hier hebben wij een moment bij stil gestaan. Zoals wordt benoemd kijkt KBO-Leur naar de toekomst en willen wij vooral benoemen dat de KBO ook toegankelijk is voor jonge ouderen en wij graag zouden zien dat ook deze groep zich aansluit bij de KBO, Kom Bij Ons. Actieve mensen die een positieve impuls, visie hebben en ons willen ondersteunen bij onze activiteiten.

Onder het motto “samen kunnen wij meer” zijn wij op zoek naar mogelijkheden om anders naar de toekomst te kijken, ook hierin hebben wij u nodig. Neemt u dan contact op met activiteiten@kboleur.nl.

Heeft u tijd en zin om mee te praten binnen ons bestuur neemt u dan contact op met het secretariaat@kboleur.nl.[n]