Martien de Jong vol overgave, Tonny Geldtmeijer kijkt toe.
Martien de Jong vol overgave, Tonny Geldtmeijer kijkt toe. Foto: Jan van der Wal

BC ’t Palet beugelen uitslagen maand augustus

ETTEN-LEUR - In september hebben we helaas al enkele speeldagen 'verspeeld' vanwege 'overtrekkende buien'. De gevolgen daarvan voor de ranking van die maand lezen jullie in een van de volgende uitgaven van dit waardevolle blad. De maand augustus hebben we volop kunnen genieten van letterlijk en figuurlijk zonnige beugeldagen. 


De aandacht voor 'de schaakgedachte' achter het beugelen is bij menigeen goed 'binnengekomen'. Er zijn zelfs beugelaars die nu overwegen zelf ook te gaan schaken om zo nog meer tactische bagage op te doen. We zetten dan natuurlijk ook een klok op de baan om te voorkomen dat we 'buiten de tijd' lopen. 

Het belangrijkste blijft natuurlijk de onderlinge saamhorigheid en het in de buitenlucht actief zijn! 


Uitslag augustus

Augustus 2022 is afgesloten met winst voor Rein Nuiten met een mooi gemiddelde van 28,93. Tonny Geldtmeijer is goed bezig met alweer een tweede plaats. Martien de Jong is al een tijdje op zoek naar een plekje op het podium en dat is hem met de derde plaats gelukt. Op slechts 0,25 volgt Jan van der Wal met in zijn kielzog, Piet Aerts, Klaas Hofman en Ries Jaspers. Hendrik van Beurden voert dit keer de achtervolgende groep aan met Kees Naalden, Piet Verhoeven, Mart van den Enden en Piet Vermunt als waardevolle 'knechte'. 

Voor de volledigheid moet nog gezegd worden dat de meesten van de laatste groep beugelaars weinig partijen hebben gespeeld. Die hebben dus weinig 'bonuspunten' verzameld, waardoor ze dit keer wat lager in de 'ranking'.[n]