Woensdag 21 september

Cursus Stambomen: waar woonden mijn voorouders?

19:30 | Heemkundekring Jan Uten Houte

Duizenden mensen zijn bezig om hun familiegeschiedenis uit te pluizen: foto’s verzamelen, verhalen van ooms en tantes, van opa en oma opschrijven voordat ze vergeten worden, maar ook zelf uitpluizen hoe de stamboom er uitziet. Zij zijn bezig met een hobby die de deftige naam genealogie heeft. Jan uten Houte, de Etten-Leurse heemkundekring, wil onderzoekers helpen met tips en met vastlopers op 21 september. Er zal een korte inleiding worden gegeven met als thema: Op welk adres woonde mijn familie? Er wordt uitleg gegeven over het raadplegen van het Bevolkingsregister en over de wijkindeling van Etten-Leur. Daarna kan iedereen weer aan de slag, als men wil onder persoonlijke begeleiding. Aanvang 19.30 uur. Informatie is te verkrijgen via: genealogie@janutenhoute.nl


Zaterdag 24 september

Rommelroute wijkbelang Centrum-Oost

10:30 | De Linde

Zaterdag 24 september is de landelijke burendag. Ook wijkbelang Centrum-Oost besteed daar uitgebreid aandacht aan. We hebben dit jaar gekozen voor een extra activiteit om bewoners uit te dagen toch een beetje buiten die “vertrouwde eigen buurt” een kijkje te nemen. Ruim 20 mensen hebben zich aangemeld voor de Rommelroute. Zij hebben op eigen terrein een soort van rommelmarkt georganiseerd. Centraal in deze route staat ons gemeenschapshuis De Linde. Daar is de route verkrijgbaar. Voor de kinderen zijn er tussen 10.30 en 14.30 uur knutselactiviteiten en kinderbingo’s.


Burendag gemeenschapshuis Liesbosch

15:00 | 

Zaterdag 24 september is het weer burendag en een mooi moment om elkaar te ontmoeten. Er is dan een feest incl. livemuziek en optredens, bar, springkussen voor de kids en demo’s van de thema kinderfeestjes, kennismaking met de keuken van het gemeenschapshuis incl. lekker hapje, aanwezigheid van alle verenigingen welke hun activiteiten bij het Liesbosch doen en verschillende jeu de boules wedstrijden. De Liesbosche burendag duurt van 15.00-20.00 uur.

 

Samen soepen en Repair Café

7:31 | Wijkgebouw de Gong

Zaterdag 24 september is het Burendag. In heel Etten-Leur wordt samen ‘gesoept’: op een aantal plekken in het dorp kan je gratis samen soep eten en elkaar ontmoeten. In wijkgebouw de Gong is er tegelijk met het samen soepen ook Repair Café. Het Repair Café is open van 12.00 tot 16.00 uur. De soep staat klaar vanaf 13.00 uur. Wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur (bij de Lidl). Contact: voorzitter@grauwepolder.nl. Contact voor het Repair Café: 06-28358050. Het eerstvolgende Repair Café hierna zal plaatsvinden op 29 oktober.

 

Zondag 25 september

Leurse Leut Bingo

14:00 | Het Turfschip

Leurse Leut houdt op zondag 25 september weer een bingomiddag. De leden van de bingocommissie hebben de pauze van augustus gebruikt om zich weer helemaal voor te bereiden op een leutig Bingoseizoen. Vanaf 13.00 uur is de zaal in het Turfschip geopend. Aanvang 14.00-17.00 uur.


Woensdag 28 september

Boekvertelling door Jacques Nagelkerk

14:00 | Het Turfschip

Kom gezellig op woensdag 28 september om 14.00 uur in de huiskamer van KBO Leur van het Turfschip. Daar zal Jacques zich persoonlijk aan u voorstellen, en leest uit zijn eerste boek, een mooi gedicht over de Leur. Ook zal hij uit zijn tweede boek een verhaal voorlezen, en natuurlijk uit zijn nieuwe boek wat het meeste in beslag zal nemen. Mensen mogen altijd vragen stellen. Entree gratis. Wel even doorgeven dat u komt, zodat we de stoelen klaar kunnen zetten. 06-43419227.

 

Super Bingo

19:00 | Het Anbarg

Woensdag 28 september Super Bingo op locatie Het Anbarg, aanvang 19.00 uur.


Inloopavond over zonnepanelen en warmtepompen

19:30 | uwEnergieloket

Op woensdag 28 september verzorgt uwEnergieloket in Etten-Leur een gratis en geheel vrijblijvende informatieavond op het gebied van zonnepanelen en warmtepompen etc. Voor zonnepanelen en warmtepompen zijn twee leveranciers aanwezig. De inloop is van 19.30-21.00 uur. Energiebesparing is een zeer actueel onderwerp dus een avond als deze is voor iedereen interessant. Binnenlopen kan natuurlijk ook altijd overdag op ma-di-wo middag van 13.00 tot 17.00 uur en op do en vrij op afspraak. uwEnergieloket, Bisschopsmolenstraat 10, Etten-Leur, tel. 076 2066005, info@uwEnergieloket.nl