REL junioren / U16 spelers na wedstrijd RC Eindhoven dd24-09-22
REL junioren / U16 spelers na wedstrijd RC Eindhoven dd24-09-22 Foto: Wanne Wevers, Rugbyclub Etten-Leur

Jeugd Super Saturday bij REL deels een succes

ETTEN-LEUR - Rugbyclub Etten-Leur (REL) heeft afgelopen zaterdag met haar 3 teams uit de bovenbouw drie thuiswedstrijden gespeeld. De categorie cubs (U14) moet de meerdere erkennen in het team van Gouda. De junioren (U16) hadden geen tegenstand tegen het team van RC Eindhoven en Colts (U18) hadden een harde wedstrijd tegen RC Aachen. Samengevat was de 2e competitie wedstrijd deels een succes op sportpark de Streek.

Aankomend weekend spelen de senioren thuis tegen NSRV Obelix, start wedstrijd om 14:30 uur.

REL U14 -vs- RFC Gouda

Het onervaren team van REL schatte de tegenstander in op een gelijkwaardig Rugby niveau. REL had vorige week gewonnen en Gouda verloren, dus mogelijk een kans voor REL. REL startte de wedstrijd vooruitstrevend en kon goed standhouden tot de 10 minuut. De individuele rugby skills van een paar spelers van Gouda maakte het verschil. Ondanks de goede defensie en tackels van REL kon Gouda het lek in de defensie vinden. Met 2 try’s tegen startte REL de 2e helft met een dipje. Het team herpakte zich en aan het einde van de 2e helft speelde REL goed spel met veel bal bezit. Uiteindelijke uitslag: 0-27, met de complimenten van de trainer van RFC Gouda.

REL U16 -vs- RC Eindhoven

Het team van REL had zin in de 2e competitie wedstrijd. Eindhoven was kwalitatief de mindere partij in deze wedstrijd. Al snel na 10 minuten stond het team van de lichtstad tegen een achterstand van 4 try’s. REL overliep de tegenstander waardoor in de rust de trainers besloten het team te mixen. Zo werd de 2e helft nog een wedstrijd waarbij Eindhoven door REL spelers nog aan scoren kwam. Einduitslag: 76-33. Dit is rugby, respect voor je tegenstander en elkaar een leuke zaterdag rugby aanbieden.

REL U18 -vs- RC Aachen

Deze wedstrijd is één van de 2 wedstrijden waar het in deze competitie om gaat. RC Aachen en RC Tilburg zijn de zware tegenstanders voor REL in de U18 competitie. REL wilt eind november naar de hogere competitie, dus deze wedstrijd moet gewonnen worden. De eerste 15 minuten speelde beide teams speelde in een hoog tempo en werden er harde en faire tackels uitgedeeld. Een foutje van REL in de defensie en veel druk van Aachen resulteerde in een voorsprong van onze Ooster buren. Deze voorsprong duurde niet lang en werd snel omgebogen naar een voorsprong voor REL. In de 2e helft moest Aachen wisselen door blessures. De wissels resulteerde in een zwakker team en kon REL de tegenstander overlopen. Einduitslag: 73-17.