Wie is de nieuwe Prins?
Wie is de nieuwe Prins? Foto: Leurse Leut

Leurs Elf-Elf Spektakel: Het kan weer

Algemeen

ETTEN-LEUR - Zoals het een goede karnavalsvereniging betaamt, opent Leurse Leut met een spetterende 11/11-viering het seizoen 2022/2023. Een heel bijzonder seizoen, want Leurse Leut viert in 2023 voor de 66e keer karnaval in Ut Zwaajgat. Dat gebeurt op zaterdag 12 november in ‘t Turfschip aan de Schipperstraat. 

Om ongeveer elf minuten over negen zal, geheel volgens traditie, het geheim worden prijsgegeven en de Prins van Leurse Leut worden voorgesteld aan het publiek. Ook de andere leden van het Protocol: de Nar, Pliessie en Grote Boer en de leden van de Raad van Elf worden dan bekendgemaakt. Natuurlijk zijn Hofkapel de Turfblaozers en de Troelekus ook van de partij, evenals de Boerenraad. Het is een goede gewoonte op de Leur om alle leden van de vereniging even voor te stellen aan het publiek, dat bestaat uit de echte karnavalsliefhebbers in hart en nieren. Gelukkig zijn er daar nog heel veel van in Ut Zwaajgat zoals Leur heet in karnavalstijd. Dit jaar komt er in elk geval verandering in het Protocol. Hoe Leurse Leut de vacature(s) heeft ingevuld is ons niet bekend. Op het komende Elf-Elf-bal dat op zaterdag 12 november aanstaande wordt gehouden, zal blijken of dit is gelukt. 

Wil je het allemaal van dichtbij meemaken, kom dan zaterdag 12 november om 20.11u naar ‘t Turfschip aan de Schipperstraat. De toegang is gratis, er is veel levende karnavalsmuziek van o.a. Hofkapel De Turfblaozers en natuurlijk is het de juiste plek om te weten wie Ut Zwaajgat voorgaan in de karnavalsviering en om eventueel kennis te maken met diverse bouwclubs en andere gezelschappen. In dit jubileumjaar van Leurse Leut is het motto: ‘Grwôôt sukzes meej dubbel zes!’. Zaterdag 28 januari 2023 organiseert leurse leut een groots jubileumfeest. Iedereen is welkom. Noteer dit in je agenda en houd deze avond vrij!