Afbeelding
Foto: Mary van Duuren

Marith Luteijn (19 jaar) is een van de jongere muzikanten van het Groot Orkest van muziekvereniging Constantia. Het 140-jarig bestaan wordt groots gevierd met een tof concert op 2 december a.s.


Toen ze acht jaar was, viel door het muziektraject ‘Muziek met een staartje’ Mariths keuze op de trompet. “Ik merkte dat ik dat al vrij vlot goed kon spelen”, vertelt ze. Ze begon bij muziekvereniging Constantia in het Opleidingsorkest, maar stroomde al snel door naar het Klein Orkest. “Daar heb ik eigenlijk maar anderhalf jaar gespeeld en mocht ik door naar het Groot Orkest”, klinkt trots. Inmiddels heeft ze ook mee mogen spelen bij verschillende belangrijke concerten zoals op Koningsdag of met de Dodenherdenking.

Elke dinsdagavond om 19.30 uur vindt de repetitie plaats in de Nobelaer, onder leiding van dirigente Arlette Zwaans. Het orkest repeteert al vanaf begin 2022 intensief voor het grote jubileumconcert dat op 2 december a.s. plaatsvindt in De Nobelaer. “Het wordt echt een leuk concert”, zegt de enthousiaste Marith. “Het is voor alle leeftijden, want we hebben bekende nummers die bijna iedereen kan meezingen. We spelen de hele avond, met een pauze ertussen. Er komt zang en dans bij. Het gaat een supermooie avond worden.”

Op de vraag wat ze het fijnste vindt aan de vereniging antwoordt ze: "De onderlinge gezelligheid en dat we het seizoen aan het begin van de zomervakantie altijd gezamenlijk afsluiten met leuke activiteiten.” [n]

TEKST MARY VAN DUUREN